Obavijesti

News

Komentari 91

Djelatnika pumpe oživljavali 40 minuta: 'Policajci, vi ste heroji'

Djelatnika pumpe oživljavali 40 minuta: 'Policajci, vi ste heroji'
7

Policajci Bojan i Goran na benzinsku postaju u Pazinu došli su po vodu. Iza pulta su naišli na mladića u nesvijesti. S njim su bili do dolaska Hitne pomoći, čak 40 minuta

VIDEO

Ti policajci su zaista moji heroji! Našli su se u pravo vrijeme na pravom mjestu i znali su što i kako treba učiniti da mi pomognu. Od srca im hvala, kao i svim mojim kolegama na poslu koji su isto priskočili u pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:03

Poručio je to mladić (26), djelatnik benzinske postaje Etradex iz Pazina. On 19. siječnja može slaviti kao drugi rođendan. U subotu u 15.40 sati pozlilo mu je za vrijeme radnog vremena. Pao je na pod te je ostao bez svijesti. Kolegica koja je u tom trenutku bila s njim potpuno se šokirala. Stajala je kao skamenjena od straha i promatrala kolegu kako se grči na podu.

Benzinska postaja se nalazi u Rogovićima kraj Pazina, a srećom, sasvim slučajno su u nju ušetali policajci Policijske postaje Pula, Bojan Milovanović (33) i Goran Šurlan (29). Željeli su samo kupiti vodu. Ni na kraj pameti im nije bilo da će sudjelovati u dramatičnoj borbi za život. I dan poslije akcije spašavanja uzbuđeno prepričavaju što se dogodilo.

- Ušli smo unutra i čuli zapomaganje djelatnice: “upomoć, upomoć, molim vas, pao je!” Brzo smo potrčali iza pulta i našli čovjeka kako leži bez svijesti i grči se. Djelatnica od šoka nije znala što bi, a mi smo ga brzo podignuli i iznijeli van na zrak. Postavili smo ga na bok i izvadili mu jezik, čak nas je i nesvjesno ugrizao. Svako malo je dolazio k svjesti, nešto bi rekao i opet pao u nesvijest - pričaju nam ova dva heroja koja su brinula da se mladić ne uguši.

Zvali su hitnu pomoć. Mladiću su pomagali 30-ak minuta, a onda saznali da je Hitna koja je trebala doći iz Pazina na drugom terenu. Pričekali su jo 10-ak minuta dok nije došla Hitna iz Labina. Preuzeli su ga i odvezli u pulsku bolnicu na pretrage. Srećom, brzo su ga pustili doma.

Bojanu i Goranu ovo je prvi takav dramatičan događaj za vrijeme radnog vremena. Unatoč tome što su spasili ljudski život, ne osjećaju se nikakvim herojima.

- Ponovno bismo učinili isto, nismo mi nikakvi heroji, da psa nađemo na cesti spasili bismo ga, a kamoli ne čovjeka - poručuju.

Djelatnik pumpe kojemu je pozlilo ne zna što se dogodilo, a ničega se skoro ni ne sjeća.

- Detalja se ne sjećam jer sam većim dijelom bio u nesvijesti. Nakon što sam pregledan, pušten sam na kućnu njegu. Nisam još posve dobro, ali bit ću. Ne znam što se dogodilo, to mi je prvi puta da sam pao u nesvijest - zaključuje mladić.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu