Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Djelovali smo humano, a sada treba vratiti graničnu kontrolu'

None Foto: REUTERS/PISXELL

Izvanredne mjere koje su u petak ispregovarale Njemačka i Austrija, omogućile su 12.000 očajnih izbjeglica s Bliskog istoka da se iz Mađarske presele u Njemačku

 - Austrija i Njemačka u izvanrednoj su situacije djelovale brzo i humano kako bi pomogle 12.000 izbjeglica, no sada je došlo vrijeme da se vratimo u 'normalnu situaciju' i ponovno uspostavimo redovitu graničnu kontrolu, izjavio je austrijski kancelar Werner Faymann nakon intenzivnih konzultacija s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Izvanredne mjere koje su u petak ispregovarale Njemačka i Austrija, omogućile su 12.000 očajnih izbjeglica da se iz Mađarske presele u Njemačku, javlja RT.

Mađarska je u petak donijela niz zakona kojima je zatvorila južne granice za izbjeglice nakon što ih je ove godine prošlo 140.000. Svi oni koji stignu u Mađarsku bit će zadržani u 'tranzitnim zonama' dok se ne odobre njihovi zahtjevi za azil.

 - Dok god Austrija i Njemačka jasno ne kažu kako neće primati nove izbjeglice, u Europu će doći nekoliko milijuna novih imigranata, kazao je Orban.

Komentari (22)
  • i taj "humanizam" treba imati granice jer sad se pod tom krinkom doseljavaju i oni koji nisu životno ugroženi nego samo žele bolje uvjete za život! tu treba povući granicu i takve vratiti doma jer će inače kršćanska Europa ubrzo postati manjinska i muslimanska! ovo što ISIL radi nije samo bezrazložni teror, oni tim strahom šalju muslimane u EU (i svoje pripadnike koji se infiltriraju) i tako nezamjetno mijenjaju izgled EU pa će kroz 15-ak godina euorpoljani postati manjina, a muslimani većina!

    7. 9. 2015,   08:40
  • Pero, kojih petnaestak.... u pitanju je par godina! Vrlo uskoro će Europljanke biti maltretirane od strane muških "izbjeglica" zbog svog "slobodnog" oblačenja, njihove žene rađat će po desetero djece. Oni se ne prilagođavaju u tuđim zemljama i kada ih bude milijuni u Europi počet će silom mijenjati nas. a mi ćemo tada bježati i postati izbjeglice. samo gdje ćemo bježati? u SAD ih treba prosljeđivat. sami neka im plješću s transparentima dobrodošlice, istim tim rukama ćemo se tući po glavi. niti jedan musliman neće prihvatiti ništa zapadnjački osim eura. vrlo uskoro počet će sve prilagođavati svojoj kulturi koje se oni neće odreći, a zapadnjaci se kod njih odriču svoje kulture pa i kolinda stavlja maramu. hoće li njihove žene kod nas skidati maramu? neće. prije će njihovi muškarci silovati naše žene zbog slobodnog odijevanja. mi smo se već usosili a da toga nismo svjesni. ovoliko isilovaca koliko je ušlo, sasvim je dovoljno. ostatak će unovačit iz redova izbjeglica i upravo je počeo početak kraja kršćanstva u europi.

    7. 9. 2015,   09:18
  • Jedino Mađari pametni u ovoj situaciji

    7. 9. 2015,   08:42