Obavijesti

News

Komentari 17

Djevojčica ostala zaključana u svom tijelu, onda se zbilo čudo

Djevojčica ostala zaključana u svom tijelu, onda se zbilo čudo
1

Djevojčica (14) koja je bila 'zaključana' u svom tijelu više od godinu dana, konačno se probudila, nakon što je čula kako njena majka svira klavijature pored njenog bolničkog kreveta

VIDEO

Miranda Meldrum iz engleskog Wiltshirea imala je samo 13 godina kada je tijekom noći dobila izljev krvi u mozak i skoro umrla. Odmah je prevezena u bolnicu gdje je operirana, ali nakon operacije ostala je zaključana u svom tijelu - nije mogla govoriti niti micati nogama i rukama. S majkom i liječnicima je komunicirala samo treptanjem. Liječnici su davali svega 5 posto šanse da će se ikada oporaviti.

Bez ikakvih opcija, majka Stella počela je svirati pjesme koje je Miranda voljela. Usprkos predviđanjima stručnjaka, djevojčica je polako počela pomicati oči i ruke, te je počela govoriti. Danas, 18 mjeseci kasnije ponovno pohađa satove pjevanja, a uskoro se vraća i u školu. 

Soul Singing

Wiltshire teenager Miranda Meldrum is amazing medical experts during her recovery from her catastrophic brain haemorrhage. It left her with 'Locked In' syndrome and doctors thought she'd never walk or talk again. The 14-year-olds's been using her love of singing to help on her journey to recovery. Read more: http://www.itv.com/news/westcountry/2018-10-22/wiltshire-teenager-suffering-from-locked-in-syndrome-amazes-doctors/

Posted by ITV News West Country on Monday, October 22, 2018

- Glazba mi je bila kao da me netko držao za ruku tijekom svega ovoga. Bila je moj zdrav razum. Mogla sam vidjeti svjetlost na kraju tunela, znala sam da je ovo samo privremeno. Mozak mi nije dao da razmišljam negativno. Stalno sam mislila 'pomakni se', ali se ništa nije događalo, 'pomakni se' i ništa, 'pomakni se' - i odjednom je došlo do malog pokreta - ispričala je Miranda.

Njezin otac John (54) svirao joj je gitaru. 

- Neki ljudi mogu biti zaključani godinama. Miranda je imala 95 posto šanse da ostane zauvijek tako. Znali smo da je unutra pa smo joj stoga svirali i pjevali - rekla je Stella koja je ostavila svoj posao kako bi se mogla brinuti o kćeri. Otvorila je i stranicu za skupljanje sredstava za kućno liječenje. Nada se da ću uspjeti skupiti 30.000 funti kako bi Mirandi kupila hodalicu i platila psihoterapiju.

Prije nesretnog događaja u travnju 2017. Miranda je bila nadarena učenica, a posebno je voljela glazbu, umjetnost, engleski jezik, dramu, psihologiju i biologiju. Danas joj najviše nedostaju njezini prijatelji.

- Tri su najvažnije stvari zaslužne za moj oporavak - glazba, moje mačke i moji prijatelji. Radujem se povratku u školu - rekla je ova hrabra djevojčica, piše Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1