Obavijesti

News

Komentari 17

'Djevojčicama su ubrizgavali hormone rasta u javnoj kući...'

'Djevojčicama su ubrizgavali hormone rasta u javnoj kući...'
1

Procjenjuje se da je od 20 milijuna djevojčica i žena koje rade u seksualnoj industriji u Indiji, 16 milijuna žrtava trgovine ljudima, pokazuju podaci nevladinih organizacija

VIDEO

Indijska policija istražuje zloupotrebu hormona rasta u slučaju trgovine djecom u seksualne svrhe, nakon što je uhitila osmero ljudi optuženih za iskorištavanje djevojčica u bordelima u državi Telangani, rekao je u srijedu viši policijski dužnosnik.

Jedanaest djevojčica, od kojih su četiri mlađe od sedam godina, spašeno je iz javne kuće u Yadagirigutti gdje su pripremane za prostituciju, kazao je.

"Trgovci ljudima priznali su da su djevojčicama dali hormonske injekcije", rekao je Mahesh Bhagwat, dužnosnik u telanganskome glavnom gradu Hyderabadu, oko 70 kilometara od Yadagirigutte.

"Ovo je jasan slučaj u kojemu vidite kako su djevojčicama ubrizgavali hormone da izgledaju starije", dodao je.

Po njegovim riječima, policija traga za liječnikom koji je krijumčare opskrbljivao injekcijama hormona.

Procjenjuje se da je od 20 milijuna djevojčica i žena koje rade u seksualnoj industriji u Indiji, 16 milijuna žrtava trgovine ljudima, pokazuju podaci nevladinih organizacija.

Izvješće zapadnobenglaske vlade iz 2017. opisuje okrutnu trgovinu djevojčicama radi dovođenja u bordele, gdje su žrtve silovanja, premlaćivanja i izgladnjivanja.

 Zloupotreba hormona rasta, kao i sedativa koji se djevojčicama daju, česti su, ali se rijetko istražuju, upozoravaju udruge za ljudska prava.

"U većini slučajeva nalazimo djevojčice kojima su davali injekcije s hormonima rasta da izgledaju starije", rekao je Rishi Kant iz udruge protiv trgovine ljudima Shakti Vahini.

Osmero trgovaca ljudima uhvaćenih u sklopu istrage prošli tjedan za svaku je djevojčicu obiteljima platilo 200.000 indijskih rupija (2917 američkih dolara), navodi se u policijskom priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca