Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Užas na Hvaru: Djevojku (16) silovao mladić iz Međimurja?

None Foto: Dreamstime

U subotu je policiji ispričala da ju je, prijeteći skrivenim pištoljem, seksualno iskoristio protiv njene volje 22-godišnji mladić iz Međimurja. Uhićen je i određen mu je pritvor

Tinejdžerka koja je još ranije prijavila hvarskog župnika da ju je dirao po intimnim dijelovima tijela, u subotu je otišla na policiju i prijavila da ju je silovao poznanik. 

Policiji je ispričala da ju je prijeteći skrivenim pištoljem, seksualno iskoristio protiv njezine volje 22-godišnji mladić iz Međimurja. Napad se navodno dogodio predvečer u šumarku uz plažu, nadomak hotela Fontana u Jelsi.

Kako je mladić, koji inače posjeduje bogati kriminalni dosje, nestao, hvarska policija blokirala je sve katamaranske i trajektne linije. Dok se prestravljenoj srednjoškolki pružala pomoć, policija je neumorno tragala za bjeguncem.

PRIZNAO PEDOFILIJU? Hvarski svećenik pisao svojoj žrtvi: 'Ne znam što mi je bilo'

Kako doznaje Jutarnji, optuženi mladić se skrivao po vinogradima, a u jednom trenutku je (za)prijetio da ima pištolj i da će izvršiti samoubojstvo.

Pregovori s njim su trajali doslovno cijelu noć, a uspjeli su ga locirati tek u nedjelju u popodnevnim satima oko dva kilometra od Jelse i staviti mu lisice na ruke. Paralelno s tim nastavljen je trajektni i katamaranski promet kako turisti ne bi ispaštali, ali su policajci detaljno pregledavali svaki automobil i svakog putnika.

"CRKVA MORA REAGIRATI" Hvar potresa afera: 'Znalo se da pipka, tako već 20 godina...'

Inače, riječ je o mladiću koji na otoku Hvaru ljeti radi kao sezonac u jednom vinogradu, a srednjoškolku poznaje već neko vrijeme. Istražni sudac Županijskoga suda u Splitu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali ne i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela pa je na taj dio odluke splitsko tužiteljstvo najavilo žalbu.

Komentari (81)
  • Šta se sprdate tu sa curom. Ako je malo labilna, ne treba je zato zaskočit svatko ko nema koga drugoga. Sve da se i svukla pred svećenikom, trebao ju je obući i odvest doma!

    21. 6. 2018,   17:50
  • Mladić sa bogatim kriminalnim dosjeom ? Zašto Hrvatska ima pravosudje ? Zašto se troši novac na tu instituciju koja proizvodi nered i kaos ?

    21. 6. 2018,   18:19
  • Međimurje? Da nije romobil?

    21. 6. 2018,   16:43