Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djevojka sa snimke je iz BiH, plaćali su ju 7000 € po danu?

None Foto: Screenshot/Sueddeutsche Zaitung

Zbog tajne video snimke na Ibizi vicekancelar Heinz-Christian Strache je morao dati ostavku, a premijer Sebastian Kurz je izgubio povjerenje u parlamentu te je najavio nove izbore

Heinz-Christian Strache (50) zbog kojeg je pala vlada u Austriji bi mogao ući u EU parlament. Očito mu video afera nije previše naštetila. Podsjetimo, on i kolega iz austrijske Slobodarske stranke (FPÖ), Johann Gudenus, su snimljeni u vili na Ibizi kako blate premijera, dogovaraju kupovinu novina i objašnjavaju navodnoj nećakinji oligarha kako da zaobiđe zakon i investira novac u njihovu stranku. 
Mediji u Austriji pišu kako su četvorica namjestili video aferu dvojici FPÖ-vaca. To su odvjetnik iz Beča, jedan detektiv i dva stručnjaka za sigurnost. Navodno ih je motivirala osobna osveta i averzija prema politici Stracheove stranke. 
Tvrde i da je tjelesni čuvar bečkog odvjetnika bio upoznat s detaljima Stracheovog privatnog života. 

Hahnenkamm Race 2018 in Kitzbuehel IZBORI U AUSTRIJI Video skandal mu nije štetio: Strache ulazi u EU parlament?
Krone.at piše i tko je misteriozna djevojka koja se predstavljala da je nećakinja ruskog oligarha i koja je tvrdila da je zainteresirana ulagati ruski novac u Austriju.

Krone piše da je riječ o studentici agrikulture koja je porijeklom iz BiH. Za svoj performans u tom videu bila je plaćena 7000 eura po danu. 

Navodno je zadivila Gudenusa detaljnim znanjem o lovu i šumarstvu i tako je uspjela dogovoriti fatalni susret na Ibizi.
Ipak, nitko drugi nije potvrdio ove informacije koje donosi Krone. Odvjetnik bečkog odvjetnika iz ove priče nije htio komentirati te navode. Ured bečkog tužitelja otvorio je istragu, ali nije potvrdio koje su mete istrage.

Pala austrijska vlada

Vlada konzervativnog kancelara Sebastiana Kurza pala je u ponedjeljak nakon što joj je većina u parlamentu izglasala nepovjerenje.

To je epilog afere u čijem je središtu objava tajne videosnimke na kojoj je dotadašnji vođa ultradesnice i austrijski vicekancelar Heinz-Christian Strache nudio lažnoj nećakinji ruskog bogataša ugovore s državom u zamjenu za financijsku potporu njegovoj stranci.

Strache je nakon toga podnio ostavku na mjesto vicekancelara a Kurz je pozvao na prijevremene izbore te je razvrgnuo koaliciju svoje konzervativne Narodne stranke (OeVP) sa Stracheovom ultradesnom Slobodarskom strankom (FPOe).

Zahtjev za glasanje o povjerenju vladi 32-godišnjeg kancelara podnijeli su u ponedjeljak socijaldemokrati a podržao ih je donedavni Kurzov koalicijski partner Slobodarska stranka.

 

 

 

Komentari (61)
  • Prostitutka je najbolji trgovac: ima robu, proda robu i ostane joj roba.

    27. 5. 2019,   16:57
  • ....mila mati ako dobro plati i ja ću mu dati.

    27. 5. 2019,   17:34
  • Prije par dana ste napisali da je bila srpkinja!!!

    27. 5. 2019,   16:59