Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Curama su uzimali pola zarade od prostitucije, dvije su trudne

Organizirali su i prijevoz iz Hrvatske u Njemačku dajući im lažne informacije o uvjetima pod kojima su trebale pružati seksualne usluge, kao i o podjeli novčane dobiti...

Protiv troje trgovaca ljudima -  37-godišnjeg Kaštelanina, 42-godišnje Zagrepčanke i 35-godišnjeg Zagrepčanina, koji su uhićeni u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih uprava i Ravnateljstva policije, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog trgovanja ljudima.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici tijekom studenoga 2016. godine pa do 29. siječnja 2018., zajednički i dogovorno, a s ciljem stjecanja značajne protupravne imovinske koristi, iskoristili težak položaj, odnosno teške životne okolnosti i emocionalnu nestabilnost triju djevojaka (dvije 24-godišnjakinje i jedna 21-godišnjakinja) te da su ih, obmanjujući ih o uvjetima rada, upućivali na pružanje ilegalnih usluga u hotelima i apartmanima na području Njemačke, objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu na svojim stranicama, piše Slobodna Dalmacija

Organizirali su i prijevoz iz Hrvatske u Njemačku dajući im lažne informacije o uvjetima pod kojima su trebale pružati seksualne usluge, kao i o podjeli novčane dobiti.

Nakon njihova dolaska u Njemačku, sumnja se da su im okrivljenici nametnuli svoje uvjete rada i seksualno i financijski ih iskorištavali. Objavljivali su oglase na neutvrđenim internetskim stranicama navodeći kontakt na koji su se oni sami javljali i dogovarali sa zainteresiranim klijentima vrijeme, mjesto i cijenu pružanja usluga, te su prema tim uputama djevojke od klijenata naplaćivale dogovorene novčane iznose.

Kaštelanin je, osnovano se sumnja, prema zajedničkom dogovoru s Zagrepčankom i Zagrepčaninom, svakodnevno preuzimao od djevojaka najmanje pedeset posto novčanog iznosa koje bi žrtve dobile od klijenata pružanjem usluga. Osnovano se sumnja da je pružanjem seksualnih usluga okrivljenicima pribavljena protupravna imovinska korist od najmanje 650.000 kuna.

Dvije od triju djevojaka koje su se prostituirale u Njemačkoj su trudne, a one se u postupku vode kao žrtve te nisu ni procesuirane.
 

Komentari (126)
  • Legaliziranjem prostitucije i se ovakve stvari rješile.

    7. 2. 2018,   09:59
  • Još se brane sa slobode a jedan je i prije osuđivan i naravno imena nema a baš me kopka koja je to sportašica čemu tajnovitost

    7. 2. 2018,   10:12
  • Znači da su i te "prevarene" žene zaradile 650.000. Da barem mene tak netko "prevari". Osim toga, malo je 50%, jer npr. Plenković ti uzme 70%.

    7. 2. 2018,   10:28