Obavijesti

News

Komentari 34

'Do 21 sat znat ćemo konačne zaključke, rezervirali smo i let'

'Do 21 sat znat ćemo konačne zaključke, rezervirali smo i let'
6

Iako su liječnici u Philadelphiji vrlo oprezni s informacijama koje daju roditeljima, oni su spremni krenuti na put već sutra. U 21 sat imat će sve informacije od bolnice i onda odlučiti što je najbolje za Milu

VIDEO

Roditelji dvogodišnje Mile, Marin Rončević i Sanja Matijević Rončević ispričali su na konferenciji za novinare da su se susreli s brojnim problemima u komunikaciji dok su dogovarali odlazak u Philadelphiju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dogodio se šum u komunikaciji, s obzirom na pritisak koji smo izvršili na kliniku, ovaj iznos je njima načelno beznačajan i oni u svom programu liječenja ne žele i ne smiju izlaziti s detaljnim planom liječenja dok im se ne uplati taj iznos - rekao je otac Marin Rončević. 

Za Milu (2) na računima oca i Zaklade više od 28 milijuna kn!
Za Milu (2) na računima oca i Zaklade više od 28 milijuna kn!

- Čovjek koji je eminentan stručnjak reagirao je suzdržanim mailom i mi smo se šokirali. Čovjek s osobnog maila nije htio garantirati nikome ništa, rekao je Rončević, dodavši da je razgovarao i s profesorom Draganom Primorcem, koji mu je objasnio da je takav način komunikacije uobičajen - objasnio je otac.

I njegova supruga Sanja Matijević Rončević potvrdila je da su u bolnici iznimno rezervirani i da ne žele iznositi plan liječenja dok ne obave sve potrebne pretrage. 

- Rekli su nam da je vrlo neuobičajeno da izlaze s planom liječenja dok ga nisu postavili na osnovi dijagnostike. Drugo, što se tiče transparentnosti, tu su jako oprezni. Puno računaju. Ne znam zašto, ali u to ne možemo ulaziti. Oni neće dijete preuzeti u bolnicu za tri milijuna eura pa je liječiti kemoterapijom, oni će učiniti sve što mogu, a znamo da su njihove mogućnosti velike. Teško nam je izlaziti s preciznim informacijama, jer ih nemamo i ne možemo ih imati - rekla je majka djevojčice. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Roditelji su izjavili da čekaju da im bolnica javi, do ponedjeljka u 21 sat, s konačnim zaključcima prema kojima će onda Milina obitelj reagirati. 

- Za sutra imamo rezerviran let, ali nije plaćen i neće biti do 21, dok ne dobijemo informacije od bolnice - rekao je otac, a majka je dodala da moraju biti spremni na put jer drugog izbora nemaju. 

- Za slučaj da se ne uspije iskomunicirati najbolja moguća odluka iz Philadelphije, napravili smo jednu opciju gdje postoji jedna bolnica u Švicarskoj, oni provode jednu kliničku studiju, oni će nam danas ponuditi odgovor koji nam možda nudi B varijantu - rekao je otac.

- Cijena liječenja u Švicarskoj se kreće oko dva milijuna eura - rekao je dodavši da se, kad se dodaju neke stvari, dolazi do iste cifre kao i u Americi.

- Milu može izliječiti izrazito kompleksan proces - rekao je otac.

- Precizne informacije nemamo niti ih možemo imati. Ovo je najsuvisliji odgovor zašto smo kontaktirali bolnicu u Švicarskoj. Pa zato što naše dijete ne želimo odvesti negdje gdje ga ne mogu izliječiti - objasnila je majka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca