Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Do isteka zaliha: Proučite kako i vi možete uloviti 1000 eura

Svi koji planiraju djecu bolje da požure u postelju jer 7500 kuna dobit će tek prvih 4000 novorođenčadi. Vlada je naime, za tu mjeru podizanja nataliteta, osigurala 30 milijuna kuna

Vlada se potrudila ostvariti jednu od nebrojeno mnogo mjera koje je najavila, pa su u proračunu osigurali 30 milijuna kuna za novorođenčad. No kao što je u ugovorima najvažnije obratiti pozornost na najsitnija slova, na dnu stranica, tako treba iščitavati i ovu mjeru.

Budući da se u Hrvatskoj prosječno godišnje rodi 38.000 djece, iznos od 30 milijuna kuna bit će dostatan samo za mjesec i pol dana. Naime, taj iznos pokriva tek 4000 novorođenčadi.

- U projekcijama za 2017. više se ta naknada ne spominje, pa je moguće da je to poput jednokratnih mjera koje je imala i Milanovićeva vlada s otpisima dugova. Ispada da tko prije napravi dijete, njegova naknada, što je nečuveno - kaže zastupnik blizak bivšoj vladi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Budući roditelji ne mogu niti izračunati kad točno da porade na potomcima ako se nadaju ovakvoj pomoći države. Ministarstvo socijalne politike treba prvo uskladiti zakonske regulative da bi se naknada mogla isplaćivati. Za to je potrebno, kažu, barem tri mjeseca. Uzme li se u obzir brzina kojom ova vlada donosi odluke, naknada se može očekivati otprilike za novogodišnje prinove.

Zato ne gubite vrijeme. Volite se bez obzira na naknade, a država će vam zahvaliti sa 7500 kuna što ste pridonijeli natalitetu. Naravno, samo ako pogodite trenutak i uđete u bubanj s 4000 dobitnih kuglica. Kako bi rekao Bandić: “Idemo delati”...

Komentari (182)
  • sram me u kojoj državi živim.Je li karavasu i karamarku isto tako bilo.Jeste njima dali rok..pizde jedne hdzovske mostovske i sdpovske.Svi ste ista bagra.Sirotinja je gladna nema za slanac.Dok se vi kurc....ite po saboru.Kriminalci i lopine.Pametni ste nema sta.Samo onda kad vama ide u prilog.Ma ova zemlja je i dobra ko ju je sve vodio.I odj...vise s partizanom i cetnikom i ustasama.i na njih vas nabijem takoder.Lako je dizat kredite za 2 %kamata bit faca bit po odborima u svakom primat 2000 kn i primat saborsku placu 18000.I svadat ljude na rasnoj osnovi.Dijelit ih na crne i crvene.Ja se popisam na sve vas jer ja kruha nemam ni od ljevih ni desnih i ko je đe bio.jebite se skupa sa 24 sata

    12. 3. 2016,   10:53
  • To je za Ustavni sud. Čestitke svima koji su na osnovu ovakve predizborne propagande dali svoj glas HDZ-u. Jednom lažov, uvijek lažov.

    12. 3. 2016,   10:39
  • Zbog tih novaca rađati će oni koji ne bi trebali. Mene tih 7000 kn nimalo ne motivira da idem na drugo dijete, mene bi motivirale prave mjere,red u državi,stabilnost... a ne taj novac... užas!

    12. 3. 2016,   11:00