Obavijesti

Promo sadržaj

Dođite u nedjelju na najbolji Eko piknik u Zagrebu

Dođite u nedjelju na najbolji Eko piknik u Zagrebu
1

Svi posjetitelji ove zabavno-edukativne manifestacije imat će priliku uživati osvježavajućim smothiejima, kulinarskim delicijama svih hrvatskih županija, utrkama u vrećama, kao sportskoj radionici koju će voditi Mario Valentić

Postoji li bolji način za kvalitetno provođenje vremena od dana provedenog u prirodi? Iskoristite jedinstvenu priliku ovu nedjelju, 17. lipnja, za cjelodnevno druženje sa svojom obitelji i prijateljima uz brojne sportske aktivnosti, kreativne radionice, zanimljiv izložbeni te bogati glazbeni program. Eko piknik na Bundeku započinje u 12 sati, a vrhunac dobre zabave bit će nastup Jurice Pađena & Aerodroma uz druge goste iznenađenja.

Svi posjetitelji ove zabavno-edukativne manifestacije imat će priliku uživati osvježavajućim smothiejima, kulinarskim delicijama svih hrvatskih županija, utrkama u vrećama, kao sportskoj radionici koju će voditi Mario Valentić. Udruga „Priroda za sve“ prikazat će kako umjetnost i recikliranje funkcioniraju zajedno, organizirat će eko kviz te niz ostalih radionica s bogatim nagradama. 

Osim toga, posjetitelji će imati priliku posjetiti savjetovališta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ na kojima će dobiti informacije o zaštiti od komaraca i krpelja, kao i savjete o važnosti zaštite od UV zraka. Nadalje, posjetitelji će imati priliku kušati ukusne smoothieje te saznati sve o uravnoteženoj prehrani, ali i kako iskoristiti otpad od hrane te na taj način uštedjeti na kućnom budžetu. Posebno zanimljiva će biti izložba „Povijest Čistoće“ koja ove godine slavi svoj 95. rođendan, a kojom će pokazati dugu tradiciju organizirane brige za čistoću gradskih ulica. Osim toga, na Bundeku će izložiti 60-ak vozila i strojeva koji održavaju Zagreb čistim, ali i demonstrirati procese pražnjenja kanti i kontejnera. 

Stavi pravu stvar na pravo mjesto

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Grad Zagreb, u sklopu kampanje „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“, provodi niz informativno-edukativnih aktivnost, među kojima je i Eko piknik, kako bi podignuo svijest građana o važnosti brige o okolišu i odgovornom odlaganju otpada. U Zagrebu se godišnje „proizvede“ više od 750 000 tona otpada, a više od dvije trećine stvari koje bacamo može reciklirati ili prenamijeniti. Recikliranjem štedimo energiju, čuvamo prirodne resurse, pridonosimo smanjenju odlaganja otpada te ostavljamo ljepše, čišće i zdravije okruženje budućim generacijama. Izvrsna prilika da saznate sve o odvojenom razvrstavanju otpada, što ide u koju kantu i kako ga možete ponovno upotrijebiti, saznat ćete na zabavan i edukativan način ove nedjelje na Bundeku. 

Ponesite dobro raspoloženje i dođite na pravi ljetni piknik!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu
PROMO

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala
promo

5 razloga zašto trebate doći u Rovinj na treće izdanje Weekend Food Festivala

Tijekom tri dana Weekend Food Festivala koji se održava od 19. do 21. travnja, posjetitelji će uživati u predavanjima, panel diskusijama, druženju, isprobavanju zanimljivih jela i naravno, dobroj zabavi!
Međimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak
PROMO

Međimurska kuhinja nije nestala: Imamo recepte za odlični teleći odrezak

Restoran Tajer je prije nekoliko godina u srce Zagreba vratio tradicionalnu kuhinju te slovi kao svojevrsni zaštitnik starinskog, međimurskog načina pripreme hrane