Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Do utorka visoke temperature, onda slijedi promjena vremena

None Foto: PIXSELL

I početak novog tjedna donosi obilje sunca, ali i daljnji porast i jutarnjih i dnevnih temperatura zraka. Pritom će najtoplije biti u utorak, u unutrašnjosti Dalmacije moguće je i više od 35

Pretežno sunčano te u većini krajeva vruće, a ujutro i prijepodne na istoku zemlje mjestimice će biti prolazno umjerene naoblake, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za nedjelju. Vjetar će biti slab, poslijepodne na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni, a prema otvorenome moru i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka bit će između 28 i 32 stupnja Celzijusa.

I početak novog tjedna donosi obilje sunca, ali i daljnji porast i jutarnjih i dnevnih temperatura zraka. Pritom će najtoplije biti u utorak, u unutrašnjosti Dalmacije moguće je i više od 35 stupnjeva Celzijusa.

U prvoj polovini sljedećeg tjedna u kopnenom će području prevladavati sunčano i postupno toplije, a sredinom tjedna na zapadu može biti više oblaka. Danju će posvuda biti vruće, a najtoplije u unutrašnjosti Dalmacije, uz temperaturu i oko 35 °C. U srijedu uz povremeno umjeren sjeveroistočnjak vrućina bi se mogla malo lakše podnositi. U nastavku tjedna uz pritjecanje malo hladnijeg zraka ipak manje vruće uz više oblaka.

Od srijede više oblaka

Na Jadranu također sunčano i vruće, uz uglavnom slab vjetar - ujutro burin, danju maestral. U srijedu će bura jačati, najprije na sjevernom dijelu, ali će se i dalje zadržati vruće, uz tople, ponegdje i vrlo tople noći, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Od srijede više oblaka, najprije na zapadu, a u četvrtak i drugdje. Uz to će zapuhati sjeverac i sjeveroistočnjak, uz obalu i bura pa će i temperature zraka biti malo niže.

U drugom dijelu tjedna bit će nestabilnije uz lokalne pljuskove i grmljavinu.

Tema: Hrvatska

Komentari (36)
  • Guze su neizostavni dio vaše prognoze 🤣

    18. 8. 2019,   11:16
  • to će biti i kraj ljeta bar kaj se kontinenta tiče..ovdje sve već "miriši "na jesen:-)

    18. 8. 2019,   11:18
  • Gospa je prošla, a prva kiša nakon Gospe označava kraj velikih vrućina

    18. 8. 2019,   11:28