Obavijesti

News

Komentari 99

Dobar posao sa stršljenovima: Uklanjanje naplaćuju do 750 kn

Dobar posao sa stršljenovima: Uklanjanje naplaćuju do 750 kn
1

Pčelari su na poziv građana besplatno skidali gnijezda stršljena ili osa. Sad ljudi moraju zvati tvrtke, koje dolazak naplaćuju. Cijene su od 375 do 750 kuna

VIDEO

Treba li nekome hitno ukloniti otrovne kukce kao što su pčele, ose, stršljeni ili bumbari, nećemo izaći na teren jer su nam iz Grada decidirano rekli da mi to ne radimo, rekao je Damir Rogulja, voditelj gradske pčelarske službe u Zagrebu.

Pčelarska služba devet godina na području Zagreba uklanjala je gnijezda i rojeve insekata. Dolazili su besplatno na pozive građana. Nazovete li ih sad, uputit će vas na neku od tvrtki koja svoj odlazak na teren naplaćuje.

- Cijena izlaska na teren ovisi na kojoj je visini gnijezdo i možemo li to sami odraditi bez pomoći drugih službi. Ako je na primjer na trećem katu, s vanjske strane zgrade, bit će skuplje. Cijene su od 375 do 750 kuna. Ovih dana imamo puno poziva pa može proći i 24 sata dok ne dođemo k nekome - rekao je Saša Ružić iz tvrtke Ad libitum. U Zagrebu je još četrdesetak tvrtki koje možete pozvati, no u nekim dijelovima Hrvatske uopće ih nema, kao primjerice u Požeškoj županiji. Tvrtka Pestrid iz Bilja pokriva Baranju, područje oko Osijeka sve do Đakova i Našica.

- Cijena, osim o pristupačnosti i složenosti uklanjanja gnijezda te njegovoj veličini, ovisi i o udaljenosti. Moramo li prema Našicama bit će skuplje i može stajati do 1250 kuna. U Osijeku stoji od 375 kuna - rekli su iz Pestrida.

Podružnicu imaju i u Slavonskom Brodu, a kažu da su cijene iste. Zagrebački vatrogasci rekli su nam da oni gnijezda ne skidaju, nego će samo pomoći zatreba li nekoj od službi pomoć.

Zvali smo vatrogasnu postrojbu u manjem gradu, a tamo su nam rekli da oni nisu osposobljeni i da nemaju opremu pa ne bi smjeli skidati gnijezda stršljena. No vatrogasci iz pojedinih DVD-a nabavili su opremu i pomažu ljudima. Jedan nam je rekao da je u proteklih mjesec dana uklonio dvadesetak gnijezda stršljena i da ih ima puno više nego lani. Napominje da je problem jer su pročistili šume u kojima više nema duplji u koje bi se smjestili stršljeni, pa dolaze u dvorišta.

Vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka imaju svu potrebnu zaštitnu pčelarsku opremu za uklanjanje stršljena pa pomažu ljudima. Zapovjednik Boris Banjan kaže da imaju puno poziva, a dolaze kad je hitno.     

Pčelarske službe ih više ne diraju

Donedavno su gnijezda insekata uklanjale pčelarske službe, i to besplatno, ali Grad Zagreb im je to zabranio.

Sad to rade ovlaštene tvrtke

U Gradu Zagrebu još nisu odabrali tvrtku koja će provoditi hitne intervencije uklanjanja osa i stršljenova s javnih površina u gradu.

Gnijezda su duga i do pola metra

Vatrogasci nam kažu kako su nedavno uklonili gnijezdo promjera oko 30 centimetara te pola metra dužine.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa