Obavijesti

News

Komentari 49

Dobar posao u Dubaiju: Prose i mjesečno zarade 70.000 dolara

Dobar posao u Dubaiju: Prose i mjesečno zarade 70.000 dolara
1

Riječ je o bandama iz Azije i Arabije koje šalju prosjake u Dubai, najčešće s vizama koje traju tri mjeseca, a onda im uzimaju novac koji zarade. Prosjačenje je u Dubaiju zabranjeno

VIDEO

Poznato je da je Dubai bogat grad u kojem i profesionalni prosjaci mogu zaraditi malo bogatstvo. Neki od njih zarade mjesečno 73.500 dolara (oko 455.7000 kuna). Najmanje zadnje tri godine prosjaci koriste velikodušnost i bogatstvo ljudi u Dubaiju.

Iako se policija pokušava boriti protiv organiziranih grupa prosjaka, prosjačenje je i dalje rašireno. Riječ je o bandama iz Azije i Arabije koje šalju prosjake u Dubai, najčešće s vizama koje traju tri mjeseca, a onda im uzimaju novac koji zarade.

Prosjačenje je u Dubaiju zabranjeno, no riječ je o profesionalcima kojima su mete prije svega bogataši. Govore im da njihove obitelji žive na cesti ili u ratom pogođenim regijama. Odmah traže veću sumu novaca koju im neki ljudi i daju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uvjere ljude u svoju priču. I ja sam im davao novac, a onda sam shvatio da je sve to prijevara - kaže Nawal Al Naqbi koji živi u Dubaiju.

Spomenute grupe siu 2017. bile vrlo uspješne jer je ta godina bila "godina davanja", odnosno vlasti su napravile niz inicijativa kako bi se pomoglo siromašnima. Samo u prvim danima ramazana prošle godine policija je uhitila 65 prosjaka. Policija ima najviše problema s identifikacijom prosjaka jer su "dobro odjeveni i vrlo su pametni".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1