Obavijesti

News

Komentari 177

Dobila 55 kn odštete za požar: 'Država se sprda sa sirotinjom'

Dobila 55 kn odštete za požar: 'Država se sprda sa sirotinjom'
1

Elementarne nepogode koje su prošle godine zabilježene širom Hrvatske napravile su štetu od 3.5 milijardi kuna, a Vlada je odlučila kako će za naknadu šteta izdvojiti tek 80 milijuna

VIDEO

Isplaćene su prve odštete za prošlogodišnje požare i poplave u Dalmaciji, javlja HRT. Elementarne nepogode koje su prošle godine zabilježene širom Hrvatske napravile su štetu od 3.5 milijardi kuna, a Vlada je odlučila kako će za naknadu šteta izdvojiti tek 80 milijuna. 

Više je platila papire za prijavu štete

Za naknadu štete bi iz fondova Europske unije trebalo biti isplaćeno 150 milijuna kuna, ali te isplate još nisu krenule, no hrvatska Vlada počela je isplaćivati odštete. Milica Kosović iz Kistanja je, za obnovu svoga požarom poharanog vinograda dobila 55 kuna naknade. U požaru joj je izgorjelo 1500 trsova vinove loze.

- Više sam platila papire koje sam morala da vadim i prikažem što je što. Samo jedan list je koštao 70 kuna, a ja sam dobila 55 kuna - ispričala je za HRT i rekla kako te novce ne planira uzeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To mi ne treba. Hvala državi što mi je dala veliku pomoć i puno im hvala što se rugaju sa sirotinjom - poručila je.

Slična priča je i u susjednom Skradinu. Mišo Vojnović u požaru je izgubio 40 stoljetnih maslina.

- Dobili smo oko 250 kuna, isplaćeno je otprilike pet posto u odnosu na vrijednost štete koja se desila - izjavio je. 

Za štetu od vatre i leda šibenska županija dobila je 708.000 kuna. Općina Kistanje je jedna od požarom najpogođenijih općina, a u njihovu je blagajnu na ime odštete zbog elementarne nepogode uplaćeno 1003 kune, a kako javlja HRT, takvih slučajeva ima dosta.

Država pak poručuje kako odluka o dodjeli sredstava nije bila na njima, pa se tako oštećeni sada nadaju odšteti iz fondova europske unije, za koju su se mogli prijaviti svi koji su imali registrirani OPG.

- Kako su povjerenstva procijenila, država je tako isplatila iznos koji je mogla. 80 milijuna kuna nije malo - poručio je ministar Tolušić.

Borislav Šarić, zamjenik načelnika Općine Kistanje izjavio je kako su sami troškovi dva člana povjerenstva iz Kistanja iznosili nepunih 4.500 kuna te kako upravo to sve govori.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.