Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dobila trudove na brodu koji je plovio prema Splitu

None Foto: Ivo Čagalj

Na trajektu Valun koji je iz Starigrada na Hvaru vozio prema Splitu trudnica (23) je dobila trudove. U pomoć joj je priskočio vozač Hitne pomoći

Vozač Hitne pomoći Milan Firić(38) uputio se u četvrtak u 14 30 iz Starigrada za Split trajektom Velun. Pola sata od ukrcavanja do njega je došao zapovjednik palube kazavši mu da je u trajektu trudnica koja bi mogla svaki trenutak roditi.
- Termin joj je bio 20. listopada ali su trudovi već počeli. Liječnika nije bilo. Odmah sam nazvao splitske doktore s kojima sam cijelo vrijeme bio u kontaktu - priča nam Firić kojem se nikad ništa slično nije dogodilo. Radi već tri godine kao vozač Hitne pomoć i otac je dvije djevojčice.
Po uputama liječnika pripremio je sve potrebno za porod.
- Uzeo sam dvije plahte, gazu, štipalice za pupak. Rekao sam joj da legne na lijevi bok i da malo dublje diše. Imala je trudove svako dvije minute. Svi putnici na trajektu su gledali u mene, a ja sam se osjećao tako nemoćan. U tom trenutku bila mi je bitna samo ona i dijete - vidno uzbuđen kazuje nam vozač. Najveća panika uhvatila ga je kad je samo dvadesetak minuta prije iskrcavanja u splitskoj trajektnoj luci 23-godišnjoj gospođi pukla plodna voda.
 - Sva sreća da se to dogodilo pred ulazak u Split. Evo od pustog uzbuđenja nisam joj ni ime zapamtio. Hitna pomoć dočekala nas je u luci i odvela je u rodilište. Rodila je sina i to odmah,čim je ušla u rađaonu -  završava priču Firić presretan što je sve na kraju dobro završilo. Iz splitske bolnice javljaju da je porod protekao bez problema i ikakvih komplikacija te da su majka i dijete odlično.

Komentari (3)
  • Mjesto rodenja: na relaciji dubrovnik-rijeka ;)

    12. 10. 2007,   12:26
  • Greska

    12. 10. 2007,   13:08
  • A joj nezgodno...ne treba putovati u tom stupnju trudnoće...

    13. 10. 2007,   09:28