Obavijesti

News

Komentari 200

'Zbog pritisaka odustajemo od koncesije za plažu Zlatni rat'

'Zbog pritisaka odustajemo od koncesije za plažu Zlatni rat'
1

Medijski i politički pritisci, kao i neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području, navodi tvrtka Sport B

VIDEO

Zagrebačka tvrtka Sport B, kojoj je dodijeljena koncesija za plažu "Zlatni rat" u Bolu, priopćila je u ponedjeljak da neće sklopiti ugovor o koncesiji jer je, kako tvrdi, medijskim i političkim pritiscima te otporom lokalne zajednice dovedena u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na tom području.

"Medijski i politički pritisci u razdoblju nakon donošenja odluka o davanju koncesije, kao i neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, čak i prije nego je izvršen uvid u našu ponudu i koristi koje ona generira, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području'', navodi tvrtka Sport B u priopćenju i dodaje da nije spremna sklopiti ugovor o koncesiji ''osim ukoliko se prethodno situacija ne stabilizira''.

Skupština Splitsko-dalmatinske županije donijela je prošlog tjedna odluku da se od 1. siječnja 2018. koncesija na 15 godina za "Zlatni rat" dodijeli tvrtki Sport B d.o.o., što je izazvalo burne reakcije i prosvjede Boljana koji zahtjevaju zadržavanje plaže u rukama lokalne zajednice. Nakon toga, premijer Andrej Plenković naložio je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da žurno provede upravni nadzor nad dodjelom koncesije.

Stanovnici Bola svoje su nezadovoljstvo izrazili i prosvjedom održanim u nedjelju, kada su ručnicima za plaže ispisali višemetarsku poruku - "Zauzeto", dok su drugi dio Zlatnog rata okružili svojim tijelima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tvrtka Sport B, za koju su mediji objavili da nema prihoda, u priopćenju ističe da je njihova ponuda za plažu "Zlatni rat" tijekom natječaja ocijenjena najpovoljnijom i da je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, e time se daleko bolje štiti javni interes nego "neargumentiranim svojatanjem javnog dobra bez plaćanja adekvatne naknade''.

Stoga se nadaju da će u budućnosti o tako važnim pitanjima odluke donositi struka prema propisanim kriterijima, a ne "ulica i politički centri moći, bez argumenata", stoji u priopćenju direktora tvrtke Bože Krmeka.

Ministarstvo poništilo odluku 

Poništava se Odluka Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije od 18. travnja o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na plaži „Zlatni Rat“ u Bolu, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Odluka je donesena nakon što je stručno povjerenstvo Ministarstva provelo upravni nadzor nad postupkom dodjele koncesije.

- Nakon pregledane cjelokupne dokumentacije, Povjerenstvo je utvrdilo povrede Zakona o javnoj nabavi, Zakona o koncesijama i Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Nadzorom je utvrđeno da nije ispoštovan Zakonom propisan krajnji rok za dostavu ponuda, a informacije i objašnjenja nisu bila dostupna svim sudionicima natječaja na isti način. Povjerenstvo je utvrdilo i da je Županijska skupština svoju Odluku temeljila na nalazu i mišljenju stručnog tijela donesenoj na nezakonit način jer je stručno tijelo o istome predmetu donijelo dva kontradiktorna mišljenja, a pored navedenog, Odluka je donesena bez prethodne suglasnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike - stoji u priopćenju Ministarstva.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag