Obavijesti

News

Komentari 2

Dobili plaće za prosinac: Počela je isplata zaostataka u 3. maju

Dobili plaće za prosinac: Počela je isplata zaostataka u 3. maju
1

U sljedećih šest do osam dana iz prve tranše kredita bit će isplaćene plaće do srpnja, a nakon toga će, iz druge tranše kredita, biti isplaćene plaće za kolovoz

VIDEO

Isplata zaostalih plaća radnicima Brodogradilišta 3. maj počela je u srijedu ujutro, nakon što su tom brodogradilištu uplaćena 43 milijuna kuna iz prve tranše kredita HBOR-a od ukupno 150 milijuna kuna za nastavak proizvodnje.

Po riječima predsjednika Sindikalnog odbora i Nadzornog odbora 3. maja Juraja Šoljića, jutros je počela isplata plaća radnicima, najprije plaća za prosinac prošle godine.

Pokretanje videa...

00:10

U sljedećih šest do osam dana iz prve tranše kredita bit će isplaćene plaće do srpnja, a nakon toga će, iz druge tranše kredita, biti isplaćene plaće za kolovoz te, prema potpisanim sporazumima, 15 posto tražbina vjerovnika, dobavljača i kooperanata 3. maja. Ostatak tražbina vjerovnika bit će isplaćen s odgodom od dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šoljić kaže kako u 3. maju iščekuju i odluku Vlade u vezi s osnaživanjem ugovora za dovršetak samoiskrcavajućeg broda za rasuti teret (novogradnja 733) i izdavanjem jamstva za taj brod. Važno nam je da taj kredit ostvarimo što prije, da se što prije nabavi materijal i počnu radovi, rekao je.

Vlada je u kolovozu dala uvjetno državno jamstvo za kreditno zaduženje 3. maju kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) ili poslovnih banaka, do 150 milijuna kuna, kako bi se stvorili preduvjeti za pokretanje proizvodnje i završetak započetih novogradnji i umanjenja postojećih gubitaka za državni proračun.

Uvjeti za to bili su da 3. maj regulira odnose s vjerovnicima tako da za bitan dio postojećih tražbina postigne sporazum s pojedinim vjerovnicima o odgodi dospijeća tražbina do 1. rujna 2021., da s HBOR-om ili drugom poslovnom bankom postigne sporazum oko kreditnog zaduženja po tržišnim uvjetima te da s društvom Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod, uz ishođenu suglasnost Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na sadržaj ugovora, sklopi odgovarajući ugovor o pružanju usluga nadzora dovršetka započetih novogradnji te isplate sredstava.

Uvjeti su ispunjeni, pa je 3. maju odobren HBOR-ov kredit od 150 milijuna kuna, iz kojega će se isplatiti sve zaostale plaće, 15 posto tražbina vjerovnika i osigurati materijal potreban za nastavak proizvodnje.

(abe)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.