Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Dobili smo prve procjene oko napada, napravit ćemo analizu'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dobili smo prve podatke i napravit će se analiza, rekao je Danijel Markić. Šef Sigurnosno-obavještajne agencije izrazio je sućut obitelji poginulog vojnika i rekao da ga je ovo pogodilo

Šef SOA-e Danijel Markić izrazio je pred Vladom sućut obitelji poginulog vojnika Josipa Briškog te poručio kako su dobili prve podatke o napadu na naše vojnike te da će ih analizirati. 

- Naravno, naš kontingent ne sudjeluje u vojnim akcijama na terenu. Ali znamo da su te misije opasne. Hrvatska sudjeuje već 16 godina i došli smo do prve žrtve - rekao je Markić.

- Ne skrivam da me, kao Hrvata, pogodilo, a posebno kao bivšeg pripadnika Hrvatske vojske. Iznimno suosjećam s obitelji, jako mi je žao i iznimno smo ponosni na naše vojnike i vojnikinje koji rade u inozemstvu. Nadam se da će se ostala dva ranjena vojnika vratiti kući - rekao je. 

MORH POTVRDIO Preminuo hrvatski vojnik kojeg je u Kabulu napao bombaš...

Kratko je izjavio i da nije na njemu da se donese odluka oko toga trebaju li se naši vojnici povući iz Afganistana. Naglasio je kako je to prvenstveno političko pitanje. 

Tema: Hrvatska

Komentari (55)
  • A da analizirate kolko tih finih ljudi ima u Hrvatskoj? Nezakonito, naravno.

    24. 7. 2019,   14:42
  • oćel te povjerenstvo osnovat da ispita šta se dogodilo...

    24. 7. 2019,   14:36
  • Nemate kaj radit analizu. Nije se to dogodilo u Sikstinskoj kapeli, nego u Kabulu. Zašto ih slat tamo? Neka svoje šalju oni koji su zamijesili rat. Ali kao što sam i prije napisao - mi smo ulizice i u stanju smo bilo čiji život, za vlastiti probitak, staviti na kocku. Pustite sad sućut jer sućut nije još nikog vratila među žive.

    24. 7. 2019,   14:26