Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dobio je dvije godine zatvora: Sjekirom pokušao ubiti susjeda

Pored toga sudac je Andriji Paviću odredio psihijatrijsko liječenje, a i dalje se ne smije približiti susjedu na manje od 10 metra. Oni su se posvađali 2013. u Dugom Selu

Andrija Pavić (63) je danas nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer je u prekoračenju granica nužne obrane sjekirom pokušao ubiti susjeda (67). Godinu dana morat će biti u zatvoru, a ostatak kazne će provesti na slobodi ako u pet godina ne počini novo kazneno djelo. Presudu su mu izrekli na Županijskom sudu u Zagrebu.

Pored toga sudac je Paviću odredio psihijatrijsko liječenje, a i dalje se ne smije približiti susjedu na manje od 10 metra

Andrija Pavić i Vinko Štrbac su bili u dugim sukobima i napetim odnosima, a 23. srpnja 2013. u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu opet su se posvađali. Bilo je to oko 21 sat. Štrbac, supruga i dvije kćeri posije svađe su i fizički napali Pavića ispred njegove kuće. Zoran Milić koji se uključio u sukob je šakom udario Pavića u glavu.

Pavić je onda iz ostave u stubištu uzeo sjekiru i zamahnuo prema susjedu i slomio mu lopaticu i teško ga ozlijedio.

- Sud smatra da je postupio u izravnoj namjeri da ga liši života. Sreća je da udarac nije završio u glavi ili vratu oštećenog - rekao je sudac. 

Kao olakotne okolnosti osuđenom su uzeli raniju neosuđivanost, tijek vremena od činjena i bitno smanjenju ubrojivost. Budući da se Paviću u vrijeme odsluženja kazne računa i vrijeme koje je proveo u pritvoru, u zatvoru bi trebao biti oko sedam mjeseci. 

Komentari (5)
  • Cista samobrana

    20. 5. 2019,   13:45
  • Za tako nešto direkt u Popovaču do kraja života.

    20. 5. 2019,   14:11
  • Tipično oružje balkanske tajne službe

    20. 5. 2019,   14:46