Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Dobivaju milijardu kn godišnje, participacija im nije potrebna!'

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 6

'Škole odnosno osnivači dobivaju milijardu kuna godišnje za same škole, i imaju i izvorne prihode, i nema nikakvog razloga da osnivači ne skrbe jer to je njihova zadaća', rekla je Blaženka Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas je tijekom posjeta osnovnoj školi Gračane na prvi dan nastave komentirala uvođenje kurikularne reforme, ali i uplatnice roditeljima učenika srednjih strukovnih škola, odnosno plaćanje participacije u troškovima.

Zagreb: Ministrica Blaženka Divjak posjetila Osnovnu školu Gračani | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Podsjetimo, danas je u medije izašla vijest o tome kako je Druga ekonomska škola u Zagrebu jedna od onih škola koja je pozvala roditelje svojih učenika da uplate 100 kn jer nisu u mogućnosti održavati odgovarajuću razinu obrazovanja.
Divjak se ne slaže da je taj novac potreban školama.

Duško Jaramaz/PIXSELL 'TO JE ZA OBRAZOVANJE' Škola je uvela participaciju od 100 kn: 'Nemamo za nastavu'

'Škole odnosno osnivači dobivaju milijardu kuna godišnje za same škole, i imaju i izvorne prihode, i nema nikakvog razloga da osnivači ne skrbe jer to je njihova zadaća', rekla je Blaženka Divjak, javlja N1.

Dodala je kako nema razloga da se to radi te apelirala i na osnivače i na škole da 'još jednom razmotre ovakve situacije'.

Zagreb: Ministrica Blaženka Divjak posjetila Osnovnu Å¡kolu Gračani | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL - Radosno smo ušli u novu školsku godinu. Škole su otvorile vrata budućnosti. Kurikularna reforma znači rasterećenje od činjeničnog znanja učenja napamet, s naglaskom na kritički razmišljanje, kreativnost i inovativnost. Škola je mjesto gdje učenici trebaju biti aktivni, a učitelji motivirani... Ovo je samo prvi korak naprijed, pred nama je maraton. Moramo usvojiti kulturu unapređenja u sustavu - kazala je Divjak.

- Želimo učenicima osigurati smislenije obrazovanje i kompetencije za 21 stoljeće, želimo vratiti povjerenje u obrazovni sustav. Ovo je za mene jako radostan trenutak, jutros sam rekla djeci da sam uzbuđena kao oni - rekla je Divjak.

Tema: Hrvatska

Komentari (15)
  • biće ministrica ne skuža da i pored milijarde ima...potrebitii...

    9. 9. 2019,   13:17
  • Tko će odgovarati za 137 praznih škola, gdje nije upisan ni jedan prvašić? Ovo je ravno genocidu

    9. 9. 2019,   13:08
  • Ova žena ima neke kvalitete, ali nije talentirana za politiku. Njene izjave i nepromišljenost će joj uzrokovati još puno štete, a jedna od tih šteta će jednom biti nepopravljiva.

    9. 9. 2019,   13:50