Obavijesti

News

Komentari 14

Dobro dječje srce: 'Želim da čokolade jedu svi siromašni'

Dobro dječje srce: 'Želim da  čokolade jedu svi  siromašni'

Lara Draganić, učenica 4. razreda osnovne škole u Varaždinu, socijalnoj samoposluzi darovala je čak 275 čokolada za djecu čiji roditelji ne mogu priuštiti ni taj slatkiš

VIDEO

Desetogodišnja Lara Draganić iz Varaždina četvrti je put donirala čokolade Socijalnoj samoposluzi Varaždin, koje je marljivo prikupljala za djecu čiji roditelji ne mogu kupiti čokoladice.

- U socijalnu samoposlugu donijela je 275 čokolada u utorak, baš na svoj 10. rođendan. Sve je to uspjela sakupiti od Božića, kad je donijela 375 čokolada, koje smo tad, kao što ćemo i sad, podijeliti djeci koja nemaju. Lara čak volontira nekoliko puta mjesečno ovdje i jedna je od najmlađih volontera. Ona to radi tako savršeno, s radošću i puno razumijevanja. Iako je dijete, shvaća i suosjeća s ljudima koji nemaju - kaže Mateja Bakulić, koja volontira u Socijalnoj samoposluzi, a koja je uzor maloj Lari.

Teta Mateja Laru od milja zove ČokoLara, a za idući Božić planira zajedničku veću donaciju čokolada s Larom. Larina mama Maja kaže da njezinoj djevojčici, učenici 4. razreda 3. Osnovne škole u Varaždinu, u skupljanju čokolada pomažu bratići, susjedi, prijatelji.

Želi biti kuharica

- Svi već znaju za njezino sakupljanje čokolada i umjesto drugih poklona, Lara si zaželi čokolade. Dobro pazi na rok trajanja, a sama ne pojede ni jednu. Ove godine je od bake Ljiljane za rođendan naručila 30 čokolada i sve ih je odnijela u Socijalnu samoposlugu. Velik uzor joj je teta Mateja - kaže Larina mama Maja. 
Dodaje da je Lari životna želja postati kuharica i otići u Pariz. Stoga već sad intenzivno uči francuski jezik i sakuplja novac za put. Štoviše, igra i nagradnu igru u kojoj je nagrada putovanje u Pariz. ‘Opsjednuta’ je time, baš kao i pomaganjem djeci i onima koji nemaju još od kada je u vrtiću gledala crtić o mišiću koji kuha u Parizu. Vrlo je skromna i pažljiva djevojčica koja već sad u tim godinama shvaća ozbiljnost života.

'Kad pomažem, osjećam se lijepo'

- Svako dijete ima pravo na sretno djetinjstvo. Dobro se dobrim uvijek vraća. Bolje da ja pomognem drugima nego da netko mora pomagati meni. Kad pomažem drugima, osjećam se lijepo - razmišlja skromna Lara, koja je kao i svako drugo dijete, ali s jakom empatijom za druge.

Lara voli pomagati mami u kuhinji, posebno peći kolače i torte, ali zna već i neka jednostavna jela sama napraviti.

- Učim je da bude samostalna. U školi ima sve petice, išla je na natjecanje iz matematike. Kada dobije četvorku, onda je žalosna. Vrlo je pravedna i uvijek hoće da sve bude pošteno. Nema odstupanja i u tome joj je uzor njezin tata Dražen. Rođena je svega tri i pol sata nakon njegovog rođendana - kaže mama Maja. Njezina djevojčica ima tri prijateljice, a najbolja joj je Ema, s kojom kani u Pariz. Lara će kuhati i peći kolače, a Ema će biti znanstvenica.

- Ima i vrlo dobrog prijatelja još iz vrtića, a idu zajedno i u razred i on joj nosi isto čokolade, ali i cvijeće. Skupljanjem čokolada zarazila je i bratiće Frana, Tina i Marka. Neki dan su dobili čokolade na dar, a ona im je rekla: “Zar ne da vi to nećete jesti”, “to ide za donaciju”. Dečki su, normalno, donirali čokolade - kaže njena majka Maja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..