Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nikakve presude nemaju veze s predsjedanjem Vijećem EU'

Premijer Andrej Plenković poručio je kako vjeruje u zrelost i razum naroda kad odlučuju kome dati povjerenje, a uvjeren je da ovakvi incidenti i grubi nasrtaji jasno govore da imaju dosta jednostavan izbor

Odgledao sam još jedan incident u Saboru. Nažalost ovo što se dogodilo dobro je da birači vide tko je tko, koje stranke i zastupnici u svom djelovanju forsiraju sukobe, neargumentirano vrijeđanje i koji dovode do situacija koje smo imali prilike vidjeti, komentar je premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na incident u Saboru i prijetnje smrću koje je zastupnik Branimir Bunjac (HDZ) izrekao djelatniku saborske staže.  

- Vjerujem narodu, njihovoj zrelosti, razumu i jasnoj želji da kada odlučuju kome će dati povjerenje da upravlja bilo kojom razinom vlasti, da dobro znaju na koga će se moći odsloniti, a na koga neće. Ovakvi primjeri incidenata i grubih nasrtaja jasno govore da imaju dosta jednostavan izbor - kazao je Plenković. 

PRIJETIO SABORSKOJ STRAŽI Bunjac o incidentu: Bilo je to u afektu, žao mi je zbog tih riječi

Na tvrdnje Ive Sanadera, koji je prije odlaska u Remetinec na odsluženje zatvorske kazne, rekao da je ovo predstava uoči predsjedanja Hrvatske EU-om, premijer je poručio: 

- Ako ima i jedna potvrda da je hrvatsko pravosuđe neovisno i da sudovi rade bez bilo kakvog upliva i bilo čijeg utjecaja, a kamoli politike, onda je to jučer. Apsolutno nikakve veze nemaju presude, bilo kojeg suda, s politikom, a još manje s predsjedanjem Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine - ustvrdio je.  

Na pitanje smeta li mu kad oporba imputira da su njegovi suradnici bivši Sanaderovi ljudi, uzvratio je: 

- Ono što oporba imputira HDZ-u to imate priliku gledati u ekshibicionističkim nastupima do dugo u noć pa i jučer o SDP-voj interpelaciji o izostanku strukturnih reformi. Preporučujem im da čitaju Europsku komisiju, Standard & Poor's, da čitaju postignuća Vlade pa da se prisjete što su radili kad su bili na vlasti, to je SDP, ili što nikada nisu radili niti će raditi to su ovi iz Mosta te da se okrenu supstanci - poručio je. 

BUNJAC O INCIDENTU U SABORU: 'Krenuo sam zaštititi kolegu, a Brkić je kukavički pobjegao...'

Naveo je da brojni suradnici imaju njegovo povjerenje i rade svoj posao kvalitetno. Neki od njih su, podsjeća, jako dugo u HDZ-u. 

- Što se tiče bivšeg predsjednika HDZ-a je proces koji se vodio protiv njega, ne protiv nekog drugog, a  najmanje protiv HDZ-a i smjera kojeg ja vodim  a to je transformativni smjer. Mijenjajući određene procese i unutar stanke, mijenjamo cijelu klimu u Hrvatskoj. Koliko god to netko ne želi vidjeti, ja to realiziram, taj proces ide, on je nepovratan i ide na dobrobit HDZ, Vlade, društva i države u cjelini i na tome ćemo ustrajati - poručio je. 

Izostao je odgovor na pitanje je li mu drago što je DORH objavio da nije bilo curenja informacija o tzv. slučaju elitna prostitucija čime je skinut teret sa zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića. 

- I to sam čitao - odgovorio je Plenković.   

Komentari (65)
  • Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

    5. 4. 2019,   22:46
  • U 2 godine kako je Plenković premijer: Otjerano iz zemlje 400.000 ljudi, 33% zaposlenih u zemlji uhljebi. Uništen Agrokor i pokradeni mali dioničari (ne samo Todorić nego svi koji su štedjeli u dionicama Plenković im je uzeo sve i dao Rusima i Amerikancima). Uništena brodogradnja koja će povući za sobom i kooperante. Pokušali kupiti za 3.6 milijarde kuna zrakoplove sa otpada. Uništena Sisačka rafinerija, prijeti se i Riječkoj. I to ovako prvo što padne na pamet. Pa stani malo čovječe. Znamo da su ti roditelji radili u JNA i da mrziš Hrvatsku ali uspori malo! Imaš još 1.5 godinu mandata ..

    5. 4. 2019,   22:54
  • ...kaže lik koji je nedavno htio nasrnuti na Grmoju zbog izgovorene istine.

    5. 4. 2019,   22:43