Obavijesti

News

Komentari 13

Dočekali Novu već u podne: U Fužinama 10.000 posjetitelja!

Dočekali Novu već u podne:  U Fužinama 10.000 posjetitelja!
3

U Novom Vinodolskom okupilo se oko pet tisuća posjetitelja, na zagrebačkom "Adventu na Strossu" u podne je priređen glazbeni program, u Ogulinu su organizirali Dječji doček Nove godine

VIDEO

U Novom Vinodolskom, na središnjem Trgu Ivana Mažuranića i obližnjim trgovima u ponedjeljak u podne organiziran je još jedan tradicionalni 'Pozdrav Novoj 2019. godini", a doček u podne organiziran je i u Zagrebu, Ogulinu, Fužinama...

Uz glazbu triju vokalnoinstrumentalnih ansambala u Novom Vinodolskom okupilo se oko pet tisuća posjetitelja, građana Novog Vinodolskog i okolnih mjesta, te izletnika i turista, od kojih mnogi redovito ispraćaju Staru i dočekuju, pozdravljaju u podne sljedeću, Novu godinu.

Staru godinu ispraćalo se i Novoj godini nazdravljalo uz pjenušac "1288", nazvan prema godini donošenja Vinodolskog zakona, Vinarije Pavlomir, na čijih su 40 hektara, svojedobno, 1991. godine prognanici iz Vukovara, ionako dotad u svojem zavičaju vinogradari i vinari, počeli podizati desetljećima zapuštene vinodolske vinograde.

Za lovački gulaš, pobrinula su se dva novljanska lovačka društva, "Košutnjak" i "Gradina" te Udruga prijatelja grožđa i vina "Ružica Vinodola".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I najmlađi imali su također svoj program, a to je bila besplatna vožnja vlakićem i besplatne krafne.

Pozdrav Novoj godini upriličili su i u Zagrebu, Ogulinu, Fužinama...

Na zagrebačkom "Adventu na Strossu" u podne je priređen glazbeni program, u Ogulinu su organizirali Dječji doček Nove godine. Ondje je za najmlađe posjetitelje bila priređena bogata tombola, nastup Ogulinskih mažoretkinja, pušteni su baloni lijepih želja, a sve je završilo vatrometom konfeta.

U Fužinama u podne 10.000 posjetitelja

U Fužinama na ispraćaju Stare godine očekuju oko 10 tisuća ljudi.

Prošlu, 2017. godinu u Fužinama je ispratilo oko 12 tisuća ljudi, a s obzirom da je danas radni dan, očekuje da će na jednodnevni izlet u Fužine doći nešto manje gostiju, njih oko 10 tisuća, rekao je Marinko Jakovljević, direktor Turističke zajednice Fužine, za N1.

Osim gostiju iz raznih dijelova zemlje, došlo je i nekoliko autobusa iz Slovenije, ali i grupe turista koje su kraj 2018. odlučile provesti negdje na Jadranu.

"Novogodišnji vlak iz Rijeke dovezao je tisuću ljudi", rekao je Jakovljević te dodao da za novogodišnje praznike udvostruče broj stanovnika.

Jakovljević je naglasio da su zadnjih godina, zbog sigurnosnih razloga, odustali od pucnjave, pa su točno u podne u zrak pušteni šareni baloni na kojima su ispisane novogodišnje želje.

"Orginalno ovo je u prvom redu ispraćaj stare godine. U Hrvatskoj ipak, čini se, svaka stara je bolja od nove", dodao je Jakovljević.

Dječji doček Nove godine održao se danas na Stradunu gdje je nastupila Mija Negovetić, a pridružili su joj se Toni Cetinski i Nina Badrić.

Dubrovnik: Brojni Dubrovčani okupili se na Stradunu na dječjem dočeku Nove godine
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...