Obavijesti

News

Komentari 63

'Dodik može samo sanjati da će se RS ikad priključiti Srbiji'

'Dodik može samo sanjati da će se RS ikad priključiti Srbiji'
1

Entitet RS je teški daytonski kompromis i posljedica je agresije na BiH, etničkog čišćenja, masovnih zločina i genocida. To se nikada neće zaboraviti, poručila je Stranka demokratske akcije

VIDEO

Vladajuća bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA) u ponedjeljak je oštro regirala na novi verbalni ispad predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je izjavio kako očekuje da će taj entitet jednog dana biti ujedinjen sa Srbijom te mu je poručila kako se to neće nikada dogoditi jer se granica na Drini nikada neće pomaknuti.

"RS  i Srbija nikada neće biti u istoj državi. To će zauvijek ostati samo pusti snovi Milorada Dodika. Entitet RS je teški daytonski kompromis i posljedica je agresije na BiH, etničkog čišćenja, masovnih zločina i genocida. To se nikada neće zaboraviti", stoji u priopćenju kojim su iz središnjice SDA u Sarajevu reagirali na Dodikovu izjavu za srbijansku redakciju ruske provladine agencije Sputnjik da je "prirodno, fer i pošteno" da Banja Luka i Beograd budu u istoj državi i da će se to i dogoditi.

"Meni nitko ne može zabraniti vjerovati, maštati, imati ideal. A ja vjerujem. Hoće li se to dogoditi za vrijeme mene, poslije mene, dok sam ja živ, ne znam. Ali nesumnjivo je da se mora dogoditi. Zato i postoje Republika Srpska i Srbija, i zato će sasvim prirodno biti jednog dana i drugima oko nas, koji su protiv toga, da shvate da je to naše prirodno pravo, pravo nacije ovog naroda, i ovih dviju država", kazao je Dodik.

Njemu su pak iz SDA odgovorili kako nije ni prirodno niti pošteno, a uz to bi bilo i protivno svim međunarodnim pravnim aktima, da se dio teritorija jedne države u kojoj su počinjeni masovni zločini i genocid spoji s državom koja je u tome sudjelovala.

"To je neprirodno i nepošteno i mi to nikada nećemo dopustiti. Država BiH je postojala i prije Daytonskog sporazuma i nastavit će svoje postojanje", naveli su iz SDA.

Dodiku su poručili kako RS može biti samo dio države BiH u kojemu osim Srba žive i Bošnjaci, Hrvati i ostali koji moraju biti ravnopravni na cijelom teritoriju tog entiteta, a sve drugo bi predstavljalo rušenje Daytonskog sporazuma, a time i mira, i odvelo bi u nestanak entiteta Republike Srpske, koji je nastao tim sporazumom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa