Obavijesti

News

Komentari 6

Dodik tvrdi: SNSD i HDZ BiH sigurno sudjeluju u novoj vlasti

Milorad Dodik je ranije kazao kako je njemu svejedno hoće li mu partner s bošnjačke strane biti SDA ili blok okupljen oko Socijaldemokratske partije (SDP BiH)

VIDEO

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je kako je sigurno da će u novu vlast u toj zemlji na temelju rezultata listopadskih izbora ući njegov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i HDZ BiH, kao autentični zastupnici izborne volje Srba odnosno Hrvata, no i dalje je nejasno tko će biti dio vladajuće većine s bošnjačke stranke jer tamo još nisu donesene ključne odluke o tome tko će s kim koalirati, objavile su u ponedjeljak banjolučke "Nezavisne novine".

Dodik je u intervjuu ovom listu kazao kako je s njegovog stajališta "HDZ najbolji predstavnik hrvatskog konstitutivnog naroda u političkom smislu".

'Komšić je izbor SDA, HDZ i Dodikova stranka bit će vlast'
'Komšić je izbor SDA, HDZ i Dodikova stranka bit će vlast'

"Vidjet ćemo kakve su njihove namjere", kazao je Dodik uoči najavljenog sastanka s čelnicima HDZ BiH, koji bi se tijekom dana trebao održati u Istočnom Sarajevu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S obzirom na to da među strankama koje okupljaju pretežito bošnjačko članstvo još nisu okončani pregovori o mogućim koalicijama Dodikov komentar je bio kako bi svatko onaj tko osigura potrebnu većinu u Federaciji BiH trebao postati partnerom u vlasti i na državnoj razini.

Iako je, uz SNSD i HDZ BiH, jedan od tri razmjerna pobjednika izbora u BiH i bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA), ona je suočena s mogućnošću da prijeđe u oporbu jer s njom ne želi koalirati niti jedna veća stranka građanske ili lijeve orijentacije, a bez takve koalicije SDA ne može osigurati stabilnu parlamentarnu većinu koja joj je potrebna za uspostavu vlasti u Federaciji BiH.

Izbori u BiH: Komšiću 225.500 glasova, a Čoviću ide 155.000
Izbori u BiH: Komšiću 225.500 glasova, a Čoviću ide 155.000

Dodik je ranije kazao kako je njemu svejedno hoće li mu partner s bošnjačke strane biti SDA ili blok okupljen oko Socijaldemokratske partije (SDP BiH).

U pomirljivom tonu Dodik je za list kazao kako kao član Predsjedništva BiH želi djelovati konstruktivno i raditi na stabiliziranju političkih prilika u zemlji s ciljem da BiH funkcionira kao "zajednica dva entiteta i tri naroda" i bez miješanja predstavnika međunarodne zajednice u unutarnje procese.

"Očekujem da Predsjedništvo bude epicentar svih političkih institucionalnih zbivanja u BiH. Očekujem  da se sva tijela (vlasti) stave u funkciju Predsjedništva BiH onako kako je to predviđeno ustavom  i vjerujem da je to moguće", kazao je Dodik, koji bi po ustaljenom sustavu rotacije trebao postati i prvim predsjedateljem državnog vrha u novom sazovu, kada to tijelo bude i formalno konstituirano idućeg tjedna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag