Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Događaji u vojnoj bazi nisu probili nacionalnu sigurnost'

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ne znam zašto Milanović nije reagirao kad su mu migovi padali s neba kao kruške. Kad je riječ o Milanoviću, najpoznatiji je njegov skok s Patrije, rekla je Grabar Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u petak komentirala slučaj u Zemuniku i kritizirala je svojeg protivnika u predsjedničkoj kampanji Zorana Milanovića.

- Događaji u jednoj vojnoj bazi nisu probili nacionalnu sigurnost Hrvatske, traje kriminalna istraga i ovo ne može biti montirani politički proces kakve smo viđali kad se vijeće za nacionalnu sigurnost zloupotrebljavalo u vrijeme Zorana Milanovića. Ministar i ja očekujemo do utorka od načelnika glavnog stožera kompletno izvješće i tada ćemo donijeti zajedno odluku o zapovjednoj odgovornosti. Kad je riječ o Milanoviću i aferama najpoznatiji je njegov skok s Patrije. Očito je u životu naučio padati pa je to za njega dobro pošlo. Jedina afera  koja je bila je bila ona s migovima koji su otišli na popravaka u Ukrajinu. To je bila jedina afera, posao je bio katastrofalan radilo se s nestabilnom zemljom koja je bila praktički u ratnom stanju, a nikada u vrijeme Milanovića nije provedena detaljna istraga za takve velike propuste. Ne znam zašto Milanović nije reagirao kad su mu migovi padali s neba kao kruške, danas jedva imamo dvojac koji leti i štiti hrvatsko nebo, a sam Milanović imao hrabrosti početi proces nabave novih zrakoplova - rekla je Grabar Kitarović.

Zadar: Prezentacija 1. hrvatskog međunarodnog vojnog aeromitinga Croimas 2020 KRSTIČEVIĆ U ZEMUNIKU 'Nevojničko i nestegovno ponašanje će se sankcionirati'

Dodala je d aje s DORH-om više puta razgovarala oko afere aviona iz Ukrajine te da nikada dobila zadovoljavajući odgovor. 

Komentari (65)
  • Samo se cekalo da se javi skakac sa oklopnjaka i da prokomentira vojsku.

    22. 11. 2019,   14:31
  • Uvijek se nađu pojedinci koji krše pravila, nekad jednostavno uz svu pažnju ne možete sprijeciti takav cin. Nitko ne može upravljati svijescu ljudi, najbitnije je da pocinitelji budu sankcionirani.

    22. 11. 2019,   14:42
  • Milanović lupeta gluposti... što je sa sigurnošću bilo kad je objavio one registre branitelja? Sam sebi udara šamare..

    22. 11. 2019,   14:38