Obavijesti

News

Komentari 55

'Dogovorili smo nagodbu, sad ju treba pretvoriti u rješenje'

'Dogovorili smo nagodbu, sad ju treba pretvoriti u rješenje'
7

Nakon sastanka u srijedu kasno navečer, privremeno vjerovničko vijeće Agrokorovih vjerovnika dogovorilo je nagodbu u kojoj će sudjelovati većina dobavljača i predstavnici banaka, uključujući Sberbank

VIDEO

Konačno su završeni pregovori vjerovnika o nagodbi, izjavio je Fabris Peruško na konferenciji za medije. 

- Izvanredna uprava i savjetnici sada rade na konačnom tekstu prijedloga nagodbe kako bismo ga čim prije mogli dati na suglasnost Privremenom vjerovničkom vijeću - rekao je. 

- Pred nama je posao u kojem postignute dogovore treba pretvoriti u pravno obvezujuća i provediva rješenja - istaknuo je. 

No, na putu prema izglasavanju Nagodbe stoje i kompanije Agram, Alca i Adris koje osporavaju jamstva drugih vjerovnika i onemogućuju priznate tražbine.  

Ipak, Dubravko Grgić je tijekom dana pristao u ime Agrama na dogovor, kazao je Peruško. 

Istaknuo je kako su u tijeku i pregovori s Alcom koje vodi njegova zamjenica Irena Weber. 

Što se tiče Sberbanke, dobavljačima je plaćen granični dug prema ranijim dogovorima, a pronađeno je rješenje i za dobavljače s financijskim mjenicama s regresima. 

- Sberbanka neće ući u kredit s refinanciranjem, već će ostvariti određene povrate u budućnosti, vezano uz dobit iz operativnog poslovanja novog Agrokora, slično kao i dobavljači u slučaju graničnog duga - objasnio je Peruško. Dodao je i kako će imati opciju da za 18% udjela u Mercatoru dobiju nove udjele u Agrokoru. 

 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Podsjetimo, nakon sastanka u srijedu kasno navečer, privremeno vjerovničko vijeće Agrokorovih vjerovnika dogovorilo je nagodbu u kojoj će sudjelovati većina dobavljača i predstavnici banaka, uključujući Sberbank.

- Dugo je trajalo, ali mislim da je na zadovoljstvo svih vjerovnika na koncu ipak dogovoreno preostalih 80 milijuna graničnog duga koji bi trebao biti isplaćen kroz sljedeće četiri godine. Još smo uspjeli ispregovarati i 11 milijuna eura koji bi trebali biti isplaćeni ovih dana - rekla je predstavnica dobavljača i prokuristica Kraša Marica Vidaković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...