Obavijesti

News

Komentari 6

Dođite svi u Maksimir: Piknik za školarce i njihove roditelje

Dođite svi u Maksimir: Piknik za školarce i njihove roditelje
1

ZABAVNE RADIONICE Uz ples, glazbu i brojna natjecanja na dvodnevnom pikniku sva djeca će moći uživati u znanstvenim pokusima, raznim igrama i sportovima

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Zagrebački park Maksimir pretvorit će se ovaj vikend, 12. i 13. rujna, u veliko igralište na kojemu će biti najveći piknik za školarce. Očekuju ih kreativne, likovne, znanstvene i gastroradionice, natjecanja uz vrijedne nagrade, edukativna predavanja, prezentacije sportova i sportskih klubova, nastupi dječjih zborova i plesnih skupina, dječje kazališne i igrane predstave te koncerti. Nastupit će i Endi, tinejdžerska zvijezda koju pamtimo iz showa “Supertalent” te R&B pjevačica Ivana Kindl. Ovaj jedinstven dvodnevni događaj prilika je svim školarcima, njihovim roditeljima i učiteljima da zajedno obilježe i proslave početak nove školske godine na zabavan i edukativan način u zelenoj oazi na otvorenom. Sve koji žele kvalitetno provesti zajedničko vrijeme očekuje sadržajan i bogat program u kojemu svako dijete može pronaći nešto za sebe.

Program je podijeljen je u četiri cjeline: edukacija, kreativnost i sport, gastro i zdravlje. Na znanstvenoj radionici koju priprema udruga Profesor Balthazar izvodit će se razni pokusi te održati tematska radionica pod nazivom “Znanost nije šala, ali može biti dobra zabava”, kako bi educirali djecu o zanimljivim znanstvenim fenomenima koji nas okružuju. Porta Vitae predstavit će ALOHA centar i program Mental Arithmetic dok će se roditelji i djeca imati mogućnost upoznati i s Helen Doron metodom učenja engleskoj jezika na zabavan način koji potiče znatiželju.

Interaktivan mobilni poligon na kojemu će djeca učiti o sigurnosti u prometu pripremit će HAK i AMK Maksimir, a Udruga profesionalnih vatrogasaca educirat će djecu o sigurnosti u kući i kako ugasiti požar. Odluku kojim se sportom baviti djeci će olakšat HAŠK Mladost prezentirajući razne sportove, a sportsku radionicu održat će i Mali sportaši sa Sportske akademije predstavljajući univerzalni sportski program za djecu do deset godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predstojeći  piknik izvrsna je prigoda da se prisjetimo koliko je za zdravlje najmlađih i njihovo uspješno sudjelovanje u intenzivnom školskom ritmu važna pravilna i uravnotežena prehrana stoga je jedna od nosećih tema back to school piknika upravo - zdrava prehrana. Ljubitelji dobre i zdrave hrane moći će uživati u gastroradionici poznatog World Master Chefa Branka Ognjenovića, u kojoj će se izrađivati zdravi sendviči s PIKO slamom bez umjetnih bojila, pojačivača okusa i glutena, Margo margarinom i ABC sirnim namazom.

Voće i povrće neizostavan je dio uravnotežene prehrane, a zahvaljujući Ledu ono je dostupno tijekom cijele godine. Na back to school pikniku iz svog širokog asortimana predstavit će Ledo smrznuto voće za pripremu zdravih i šarenih smoothieja kao i Ledo povrće i smrznutu bijelu i plavu ribu za pripremu kvalitetnih, zdravih obroka koji štede vrijeme. Školarci će se i sami moći okušati u spretnosti pripremanja jednostavnih zdravih obroka u sklopu natjecanja “Dječja gastrozvijezda”.

Jana Junior i Jana Ice tea za sve školarce pripremit će mnoštvo nagradnih igra i natjecanja uz bogate poklon-pakete. Školarci će imati priliku probati Jana ledene čajeve na bazi prirodne mineralne vode Jane uz dodatak biljnih ekstrakata, aroma i voćnog soka. Bit će tu i veselo društvo iz popularnog dječjeg crtića SpužvaBob Skockani koje je pretvorilo Konzum u pravo mjesto zabave i širenja pozitivne energije. Svi sadržaji bit će besplatni.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)