Obavijesti

News

Komentari 64

'Dojam će biti pravi zimski': Od idućeg tjedna bit će hladnjikavo

'Dojam će nam biti baš zimski': Stiže velika promjena vremena
4

U ponedjeljak sunčano, a uz povećanu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak. U srijedu porast naoblake sa zapada uz čestu kišu te lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu

VIDEO

Prema trenutnim prognozama, u Lijepu našu bi sredinom sljedećeg tjedna moglo stići osjetnije zahladnjenje i dojam prave zime. Prije toga nas očekuje još par ugodnih jesenskih dana.

Posljednji vikend u rujnu bit će uglavnom sunčan, što osobito vrijedi za jug i istok zemlje. Zapadnije će biti nešto oblačnije, zbog premještanja frontalnog poremećaja, pri čemu može pasti malo kiše u Istri i na Kvarneru, u sjeverozapadnoj unutrašnjosti Hrvatske, uz granicu sa Slovenijom, navodi meteorologinja N1 Tea Blažević.

Dodaje i kako se sredinom idućeg tjedna nazire promjena vremena, jače zahladnjenje, i dojam će biti pravi zimski.

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula upozorava berače grožđa na kišu u zapadnijim krajevima, osobito na sjevernom Jadranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U istočnim i osobito južnijim krajevima Hrvatske subota će biti sunčanija i toplija nego u zapadnijima, gdje će biti i mjestimične kiše, osobito na sjevernom Jadranu, gdje bi nekima moglo smetati slabo do umjereno jugo. Budući da se još planiraju berbe grožđa, beračima u zapadnijim krajevima bilo bi mudro ponijeti kabanice jer kiša, ma kako bila slaba, može natopiti odjeću. A ostvare li se mogući pljuskovi, koji bi mogli prouzročiti dulje pauze tijekom berbe - njihovim domaćinima bilo bi dobro osigurati više pića i hrane nego što su planirali za suhu subotu.

Ni u većinom sunčaniju i topliju nedjelju posvuda neće biti suho, a još češća kiša - srećom vjerojatno ne i obilnija - vrlo će vjerojatno padati tijekom ponedjeljka. U utorak ponovno stabilnije, a sredinom tjedna vjerojatno opet oblačnije, vjetrovitije, kišovitije... Stoga će se ponovno povećati vjerojatnost za upozorenja na opasne vremenske pojave, osobito na Jadranu, najavljuje Vakula.

DHMZ u najnovijoj prognozi za subotu najavljuje djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Uz povećanu naoblaku u zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice će pasti i malo kiše. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadni, na Jadranu i jugo. Poslijepodne će u središnjim i istočnim krajevima vjetar okrenuti na sjeveroistočni i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

U nedjelju u Slavoniji i Dalmaciji pretežno sunčano. Drugdje uz promjenljivu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše, na sjevernom Jadranu i poneki pljusak praćen grmljavinom. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, u gorju malo niža, a najviša dnevna između 21 i 26 °C.

U ponedjeljak djelomice sunčano, a uz prolazno povećanu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak. U srijedu porast naoblake sa zapada uz čestu kišu te lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu, a ponajprije na Jadranu može biti i obilne oborine. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju povremeno s jakim udarima. Na Jadranu će puhati i jugo, koje će u srijedu biti i jako te potkraj dana okretati na buru, najprije na sjevernom dijelu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina