Obavijesti

News

Komentari 25

Dok je čekao zatvor, Leš je pljačkao pošte i kladionice...

Dok je čekao zatvor, Leš je pljačkao pošte i kladionice...
2

Kriminalisti su se iznenadili kad su uhitili Miroslava Leša (31) starog znanca i pljačkaša pošta koji je ponovno krenuo u pohode. Radnicima je prijetio plastičnim i pravim pištoljima

VIDEO

Poznati pljačkaš pošta, Miroslav Leš (31), ponovno je završio u pritvoru jer je orobio dvije pošte, kladionice, kafić i trgovinu plemenitim metalima. Policajci su se iznenadili kad su ga ulovili jer je Leš nedavno nepravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog niza razbojništava. Na slobodi je čekao da ga pozovu na izvršenje kazne.

-  Hvala vam lijepa što ste me pustili na slobodu - rekao je Leš sucu Županijskog suda u Zagrebu Tomislavu Juriši u listopadu prošle godine. Naime, da je dobio pet ili više godina robije, na odsluženje bi čekao u istražnom zatvoru Remetinec. Unatoč kazni, nepopravljivi Leš se nije opametio već je vjerojatno želio nešto novca spremiti sa strane prije nego li ga zatvore te da može trošiti u zatvorskoj kantini. Najvjerojatnije se tako mislio i 'spasiti' jer bi zatvoren izazvao manje sumnje.

Ukrali 26.800 kuna

Istražitelji nisu ispali naivni već su na samom kraju godine Leša doveli u postaju. Sumnjiče ga da je pljačkao šest puta u studenom i prosincu. Naoružan pravim, ali i plastičnim pištoljem, orobio je poslovnice pošte u Jakovlju i Bestovju kod Zaprešića. U Bestovju, ali i u Zagrebu okomio se i na dvije kladionice Germanije te caffe bar Maestral i poslovnicu Auro Domus. U istoj istrazi policajci su ulovili i D.B. (33) zbog pokušaja pljačke trgovine Gavranović i opljačkane trgovine Strahinjčica u mjestu Luka između Zaboka i Zaprešića.

Razbojnik Leš: Hvala lijepa što ste mu pustili gospodine sudac
Razbojnik Leš: Hvala lijepa što ste mu pustili gospodine sudac

Zajedno su u svojim akcijama uspjeli uzeti 26.800 kuna, a istražitelji su prijave poslali državnom odvjetništvu.

Nepravomoćna presuda

Podsjetimo, Miroslav Leš i Filip Šćuknec-Hopinski nepravomoćno su osuđeni zbog četiri razbojstva i dva pokušaja razbojstva. Napadali su u studenome i prosincu 2016. u Zagrebu. Na meti su im bile sportske kladionice te pošta na Knežiji koju su orobili 11. studenoga i 1. prosinca nakon čega su uhitili Leša. Kako je on imao zabranu upravljanja automobilom u razbojničke pohode vozio ga je Šćukanec- Hopinski. Kad bi došli do kladionice ili pošte Leš je navlačio vunenu kapu s prorezom za oči i ulazio u poslovnice.

- Daj pare - zaprijetio bi djelatnicima uperivši u njih plastični pištolj. Uplašeni ljudi dali su mu novac, a on je potom ušao u Fiat Punto u kojem ga je čekao kolega nakon čega bi se odvezli u nepoznatom smjeru. U svojim pohodima zgrabili su 93.807 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C