Obavijesti

News

Komentari 4

Dok je ona rađala, u susjednoj sobi njezin suprug je umirao...

Dok je ona rađala, u susjednoj sobi njezin suprug je umirao...
4

Amerikanka Kelsey Ferguson (31) ležala je u bolnici zbog induciranog poroda nakon što je njenom suprugu prekasno dijagnosticirana teška bolest zbog koje je umro samo 4 dana prije nego što mu se rodio sin

VIDEO

Rekla bih da se moj svijet srušio onaj dan kad me suprug napustio, ali neki novi život je počeo kada se rodio naš sin, rekla je Kelsey Ferguson iz Minnesote koja je proživljavala pravu agoniju pred porod. 

Njezin suprug Scott iznenada je umro, samo četiri dana prije nego što je stigao upoznati sina. Na kraju je potvrđeno da je bolovao od Wegenerovog vaskulitisa, autoimune bolesti koja je napala njegova pluća, i koja je nažalost, dijagnosticirana prekasno. 

Umjesto da osjeća veliku radost, ovu novopečenu majku prožimala je i velika tuga jer je morala sahraniti muškarca s kojim je mislila provesti ostatak svog života. Držala je svog malenog sina u naručju i jecala kako nikad neće upoznati 'svog nevjerojatnog tatu'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ranije tog tjedna, pripremala se za indukciju porođaja jer su liječnici su bili zabrinuti za dijete čiji je 20-tjedni ultrazvuk otkrio oštećenje srca i kromosomske nepravilnosti, stoga je bila primorana roditi prije svog termina. Osim što nisu znali hoće li im sin preživjeti, Scottu se stanje naglo pogoršalo. Došao je u bolnicu iskašljavajući krv osjećajući se malaksalo, iako je još bio priseban, zbog ozbiljnosti stanja hitno je prevezen na odjel intenzivne njege nakon čega je imao srčani zastoj. 

Kelsey je u nevjerici ušla u Scottovu sobu, gdje je on ležao u bolničkom krevetu potpuno nesvjestan, a oko njega je bila hrpa cjevčica i žica. 

- Gledajući unatrag, mislim da mi liječnici nisu ni htjeli reći ozbiljnost njegovog stanja. Nisam znala koliko je bio loše i nitko mi u tom trenutku nije htio reći da može umrijeti... Nitko mi nije rekao da se njegovo tijelo gasi. Samo su me posjeli u kolica i odvezli k njemu. Izgledao je grozno, bez svijesti s cijevima i žicama po svuda - rekla je Kelsey. 

Držala je suprugovu ruku, nježno ga poljubila i rekla koliko ga ona i njegov nerođeni sin vole. Bila je toliko obuzeta emocijama da su ju morali iznijeti iz sobe nakon što se gotovo onesvijestila. Scott je tada izdahnuo posljednji put i umro. 

- Nikad neću zaboraviti da nisam bila s njim u posljednjem trenutku. Mrzim se zbog toga - dodala je Kelsey. 

Narednih dva tjedna za nju su bila potpuno zamućena, ne sjeća se da li je plakala, što je pričala, jela, da li je spavala ili išla u kupaonicu, sjećala se samo kako je čula glasove u svojoj bolničkoj sobi. 

Bdjela uz sina i organizirala pogreb u isto vrijeme 

Kesley se nakon suprugove smrti bojala da bi mogla izgubiti dijete. Kako su joj kontrakcije počele, otkucaji srca njezinog sina bili su sve slabiji, a ona je hitno prevezena u operacijsku salu na carski rez. Potom je četiri dana nakon gubitka supruga, na svijet donijela Maxleyja Russela Fergusona. 

Kako su dani prolazili, dežurala je u Neonatalnoj jedinici intenzivne njege pazeći svog sina, dok je organizirala pogreb svog supruga. 

Maxley je proveo 99 dana na posebnom odjelu za bebe prije nego su ga pustili kući, tri dana prije rođendana njegovog pokojnog tate. Nasmijana beba prkosi svim svojim zdravstvenim komplikacijama; dosad je imala sedam operacija, uključujući i operaciju srca koja joj je spasila život. 

Kesley, koja se još uvijek sama bori sa svim nedaćama, optimistična je oko budućnosti, ali joj još uvijek nedostaje 'njezina bolja polovica na nebu'. 

- Bio je nevjerojatan suprug, bila sam sretna svakog dana s njim. Sve smo radili zajedno i ne postoji niti jedna stvar u mom života koja me ne podsjeća na njega. Jedva čekam reći Maxleyju sve o njegovom ocu i koliko ga on voli. Iako je pred nama dug i težak put, na kraju krajeva, imamo jedno drugo i neizmjerno sam sretna zbog toga - zaključila je Kesley.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag