Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dok majka Nina šuti, otac ne odustaje od ovrhe nad sinom...

None Foto: Pixsell/Privatni album 2

Nina Kuluz se od 2012. do 2016. sa sinom Cesareom skrivala u BiH. Alessandro Avenati ogorčen je jer unatoč sudskim odlukama ne može živjeti sa sinom

Volim sina i želim provesti ono što je odlučeno na sudovima u Hrvatskoj i Italiji, rekao je za “Dnevnik” Alessandro Avenati, otac osmogodišnjeg Cesarea.

Njegova bivša izvanbračna partnerica i majka djeteta, Splićanka Nina Kuluz, nije željela komentirati najnoviju odluku Županijskog suda u Zagrebu da nema razloga za odgodu ovrhe te da dječaka treba predati ocu u Italiju. Iako je Županijski sud u petak poslao odluku, ona u utorak još nije stigla na Općinski sud u Splitu. Sud se navodno pozvao na Hašku konvenciju o otmici djece, prema kojoj je nužno što hitnije osigurati povratak nezakonito odvedenog djeteta, kao i zaključio da protok vremena može imati nepopravljive posljedice za odnos između djeteta i roditelja s kojim ne živi.

- Nažalost, dok ne primimo odluku, ne možemo komentirati daljnje korake. Kako je nije zaprimio čak ni Općinski sud u Splitu, postupanje dijela medija smatramo bezočnim senzacionalističkim iživljavanjem. Ipak se ovdje radi o jednom osmogodišnjaku koji živi s majkom, bakom i djedom u Splitu, a ne o ovrsi nad perilicom rublja. Stoga će svi daljnji koraci, kao i oni koje sam dosad poduzeo, biti usmjereni isključivo na njegovu dobrobit - rekao nam je Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz.

Podsjetimo, talijanski sud donio je odluku, koju je potvrdio i hrvatski sud, da maleni Cesare treba živjeti s ocem u Italiji, dok ga majka ima pravo posjećivati.

Kako ona odbija postupiti prema pravomoćnoj sudskoj odluci, sud je 27. lipnja pokušao provesti ovrhu. Zahvaljujući brojnim građanima koji su se okupili u Splitu ispred stana u kojemu žive te činjenici da sud nije osigurao prevoditelja, ovrha je odgođena.

- Smatramo da ova odluka Županijskog suda nije od presudne važnosti za cijeli predmet. Bitna je okolnost da će dijete uskoro krenuti u drugi razred i onda će se postaviti pitanje kako bi se uopće uspjela provesti eventualna odluka dok traje školska godina - izjavio je odvjetnik Nine Kuluz Milan Markiš za HTV. Na splitskom sudu vodi se još jedan postupak u kojemu Nina Kuluz traži izmjenu odluke o skrbništvu.     

Komentari (97)
  • Zna se da je ženska bila sponza po Italiji (pazi ovoga je upoznala dok je kao udana žena noćarila i provodila se po kafićima s frendicama)....od prvog se nije tila rastavit dok je ovaj ne oženi, kad je lik to odbio, uzela dijete i pobjegla da mu napakosti (psihički nestabilna)....unatoč nuđenju poslova od strane nekih osoba ženska jednostavno ne želi da radi jel ona bi jelte da je on uzdržava alimentacijom...također koliko znam trenutno ima trećeg lika u priči (nepoznato javnosti)...značajno je da je njeni konkretni susjedi i poznavatelji njenog bivšeg života ne podržavaju i dapače čude se hajci i okupljanju oko zgrade jer se više-manje zna u kvartu ko je i šta je.....mali nije prilagođen kako se krivo prenosi u medijima nego dijete duboko traumatizirano situacijom, koje se boji i svoje sijene i vide se na njemu poslijedice života u bosanskim brdima (plašljiv, nepovjerljiv).....međutim ženska koja joj vodi kampanju je jako sposobna (digla cilu Hrvatsku na noge), a i ova je jako sposobna za manipulaciju....tako da svakome da sam prosudi...po meni nabolje se ne miješati.... a Splićani možda da budu pametniji drugi put i ne daju se izmanipulirati.....

    2. 8. 2017,   08:05
  • Koga briga za nju, pobjegla je sa djetetom,znači da je izvršila otmicu djeteta i sada neka snosi posljedice.

    2. 8. 2017,   07:24
  • Kao i vecina Hrvata vjerujete kad vam je na lijepi nacin prezentiran bullshit, ima ova prica vise dijelova.

    2. 8. 2017,   09:49