Obavijesti

News

Komentari 97

Dok majka Nina šuti, otac ne odustaje od ovrhe nad sinom...

Dok majka Nina šuti, otac ne odustaje od ovrhe nad sinom...
2

Nina Kuluz se od 2012. do 2016. sa sinom Cesareom skrivala u BiH. Alessandro Avenati ogorčen je jer unatoč sudskim odlukama ne može živjeti sa sinom

VIDEO

Volim sina i želim provesti ono što je odlučeno na sudovima u Hrvatskoj i Italiji, rekao je za “Dnevnik” Alessandro Avenati, otac osmogodišnjeg Cesarea.

Njegova bivša izvanbračna partnerica i majka djeteta, Splićanka Nina Kuluz, nije željela komentirati najnoviju odluku Županijskog suda u Zagrebu da nema razloga za odgodu ovrhe te da dječaka treba predati ocu u Italiju. Iako je Županijski sud u petak poslao odluku, ona u utorak još nije stigla na Općinski sud u Splitu. Sud se navodno pozvao na Hašku konvenciju o otmici djece, prema kojoj je nužno što hitnije osigurati povratak nezakonito odvedenog djeteta, kao i zaključio da protok vremena može imati nepopravljive posljedice za odnos između djeteta i roditelja s kojim ne živi.

- Nažalost, dok ne primimo odluku, ne možemo komentirati daljnje korake. Kako je nije zaprimio čak ni Općinski sud u Splitu, postupanje dijela medija smatramo bezočnim senzacionalističkim iživljavanjem. Ipak se ovdje radi o jednom osmogodišnjaku koji živi s majkom, bakom i djedom u Splitu, a ne o ovrsi nad perilicom rublja. Stoga će svi daljnji koraci, kao i oni koje sam dosad poduzeo, biti usmjereni isključivo na njegovu dobrobit - rekao nam je Mišo Živaljić, odvjetnik Nine Kuluz.

Podsjetimo, talijanski sud donio je odluku, koju je potvrdio i hrvatski sud, da maleni Cesare treba živjeti s ocem u Italiji, dok ga majka ima pravo posjećivati.

Kako ona odbija postupiti prema pravomoćnoj sudskoj odluci, sud je 27. lipnja pokušao provesti ovrhu. Zahvaljujući brojnim građanima koji su se okupili u Splitu ispred stana u kojemu žive te činjenici da sud nije osigurao prevoditelja, ovrha je odgođena.

- Smatramo da ova odluka Županijskog suda nije od presudne važnosti za cijeli predmet. Bitna je okolnost da će dijete uskoro krenuti u drugi razred i onda će se postaviti pitanje kako bi se uopće uspjela provesti eventualna odluka dok traje školska godina - izjavio je odvjetnik Nine Kuluz Milan Markiš za HTV. Na splitskom sudu vodi se još jedan postupak u kojemu Nina Kuluz traži izmjenu odluke o skrbništvu.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava