Obavijesti

News

Komentari 5

Dok su spavali: Kiselinom zalio obitelj bivše cure, čak i djecu...

Dok su spavali: Kiselinom zalio obitelj bivše cure, čak i djecu...
7

Mangi Lal iz Rajastana u Indiji ostao je slijep na desno oko nakon što ga je povrijeđeni kćerin bivši dečko zalio kiselinom. Zalio mu je i ženu te dvoje djece, Reenu (8) i Manoja koji ima samo 4 godine

VIDEO

Indijca Prakasha Damora  djevojka je ostavila u kolovozu prošle godine, pa se odlučio osvetiti tako da je zalio njezinu obitelj kiselinom. Prepreku mu nije predstavljala ni činjenica da Reena ima 8, a Manoj samo 4 godine. Prikrao se dok su spavali i svojim bolesnim činom svima ostavio trajne posljedice. Mladić je poslije policiji rekao kako je vjerovao da Reena (8) skriva njegovu djevojku i da joj se na ovaj način htio osvetiti, prenosi Daily Mail.

Lal je isprva osjećao veću temperaturu, ali kako je bilo ljeto mislio je da se radi samo o vrućini. Kada je sin počeo vrištati u bolovima, a za njim i kćer te žena, shvatio je da mu se niz lice i po rukama slijeva kiselina. Kako u kući nemaju svjetla nije mogao znati o čemu se točno radi niti koliko su mu djeca i žena ozlijeđeni. Rođak iz susjedne kuće čuo je njihova zapomaganja i na svom ih motoru usred noći odvozio u 20 kilometara udaljenu bolnicu.

Tulsi i njezina kćer pretrpjeli su opekline po licu i rukama, a 4-godišnjeg Manoja zalio je po tjemenu gdje mu kosa više neće rasti. Najgore ozljede pretrpio je Mangi koji je pored većih lokalnih opeklina ostao slijep na desno oko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Spavali smo u svojoj kolibi. Bilo je oko 1 iza ponoći kada je ušao i zalio nas kiselinom. Nemamo vrata niti svjetla, a i vani je bilo mračno pa je napadač mogao neprimijećen pobjeći, opisao je Lal užasan čin mladića kojemu ne želi ni ime spominjati. 

Bol je bila neopisiva, prisjeća mu se žena koja u suzama neizmjerno žali djecu koju će ovo zauvijek obilježiti. Iz lokalne bolnice prevezli su ih u veću kako bi dobili bolji tretman. Tamo su bili dva tjedna, no zbog manjka novca nisu mogli dulje ostati. 

- Stalna putovanja tamo i nazad puno me koštaju, a i na nas pazi moj rođak koji u bolnici ne dobiva hranu iako je po čitave dane s nama. Mi mu je ne možemo plaćati, pa smo morali prekinuti tretman i vratiti se kući, rekao je Lal koji radi na polju za dnevnicu manju od 30 kuna.

Osim što je ostavilo na njih trajne fizičke posljedice, obitelj trpi i neprihvaćanje od strane zajednice u kojoj živi. Pogotovo se to odnosi na djecu koja se svakodnevno suočavaju s ponižavanjem od strane druge djece. Čitavu obitelj pak svi u zajednici izbjegavaju kad ih negdje vide, a 8-godišnja Reena sluša uvrede čak i od svojih učitelja. Lal, zbog oštećenja oka nije sposoban raditi prijašnji posao, a ni drugi poslodavci ga ne žele. 

Yogendra Singh (25) koji je prolazeći kroz selo čuo za tešku situaciju obitelji ponudio im je svoju pomoć. Mladić pomaže Lalu da dobije pomoć od vlade, a nakon toga pomoći će mu otvoriti trgovinu u kojoj će moći raditi i on i žena. Obitelj se nada novom početku, a majka vjeruje da će uskoro moći svoju djecu odvesti na plastične operacije kako više ne bi morala trpjeti izbjegavanje i neprihvaćanje.

Damorova bivša djevojka zbog koje je, kaže, ovo sve i napravio, u noći okrutnog zločina spavala je u drugoj kolibi sa starijom sestrom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić