Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dokaz protiv Smiljane? Škrinja je bila prepuna njezinih otisaka

None Foto: Sanjin Strukic/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Privatni album 4

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu uskoro bi trebalo podignuti optužnicu protiv Smiljane Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić. No pitanje je mogu li otisci biti ključni dokaz u istrazi...

Iako vještaci sudske medicine nisu uspjeli utvrditi ni približno kada je ubijena Jasmina Dominić, izgleda da je tužiteljstvo protiv njezine sestre pronašlo novi dokaz.

ODLUKA SUDA Leš u škrinji: Smiljani Srnec su produljili pritvor za još 30 dana

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako doznaje Jutarnji list iz nekoliko izvora, škrinja u kojoj je 19 godina nakon njezina nestanka pronađeno Jasminino tijelo bila je navodno prepuna otisaka njezine sestre Smiljane Srnec, jedine optuženice za Jasminino ubojstvo.

Foto: Željko Hladika/24sata

Podsjećamo kako, barem koliko smo zasad upoznati, oružje kojim je Jasmina ubijena još uvijek nije pronađeno, a upravo bi oružje tužiteljstvu bilo krunski dokaz u istrazi. 

OSTAJE U PRITVORU Smiljanina majka stalno moli na grobu ubijene kćeri Jasmine

Ipak, izgleda kako tužiteljstvo i otiske u škrinji smatra jednim od ključnih dokaza.

- S obzirom na trajanje istrage ne mogu Vam ništa komentirati - rekao nam je Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, no napomenuo je kako uskoro možemo očekivati optužnicu.

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Kako neslužbeno doznajemo, tužiteljstvo je do optužnice bilo potrebno samo još nekoliko dokaza pa bi ovo mogao biti jedan od njih.

Jedan od sudaca s dugogodišnjom praksom u sličnim slučajevima, koji je želio ostati anoniman, za 24sata pojašnjava kako se uvijek traže materijalni i opipljivi dokazi.

- Naravno da ovaj dokaz ima važnost, ali pitanje je kakva je njegova važnost kad ga se stavi u kontekst drugih dokaza - napominje sudac. 

Smiljani Srnec je prošli tjedan produžen istražni zatvor za još mjesec dana i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Budući da su ispitani svjedoci, više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, a i sutkinja je smatrala kako je mjesec dana tužiteljstvu dovoljno da okonča istragu. Prošlo je tri mjeseca otkako se Smiljana našla u istražnom zatvoru.

 

Komentari (32)
  • cijela obitelj je sumnjiva.. cura je ubijena.. cijelo vrijeme bila zeleđena u skrinji.. i NITKO ništa ne zna... pa dal vi ljudi, svi skupa, imate imalo savjesti.. kako možete spavati.. branite se šutnjom.. sram vas bilo kolko ste sebicni... strahota.. i šta mislite nakon svega normalno živjeti.. ma sve bi vas od prvog do zadnjeg trebalo izopčiti iz društva.. raseliti.. sramotite svoj kraj...od kuda vam pravo da ŠUTITE .. sram vas bilo..

    21. 5. 2019,   22:44
  • Ne mora obrana ništa dokazati. Na tužilaštvu je da dokazuje. Našli su otiske na njenoj škrinji. To je svaka budala mogla zaključiti bez ikakve istrage. Bila bi vijest da nisu našli ni jedan otisak ukućana. Još jedan članak o ovome slučaju koji ne donosi ništa novo, samo mlaćenje prazne slame.

    21. 5. 2019,   21:21
  • kakav dokaz kad je sama priznala, to je da ne povjerujes.. tocno da snimka ubojstva postoji oni bi morali dokazivat neki klinac

    21. 5. 2019,   21:22