Obavijesti

News

Komentari 85

Došao po svoje stvari: Doktor iz ureda odnio čak i namještaj

Došao po svoje stvari: Doktor iz ureda odnio čak i namještaj
1

Odnio je kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastor za tuš kabinu. Iznošenje namještaja fotografirao je djelatnik radiologije, koji je potom sliku objavio na društvenim mrežama

VIDEO

Višemjesečno nezadovoljstvo 15 specijalizanata Odjela za radiologiju osječkoga Kliničkog bolničkog centra rezultiralo je skandalom u čijem se središtu našao predstojnik Kliničkog Zavoda za radiologiju doc. dr. Tamer Salha.

Nakon što ga je ravnatelj KBC-a Željko Zubčić pozvao na razgovor i izvijestio o ultimativnom pismu 15 djelatnika radiologije koji traže njegovu ostavku ili će oni otići, Salha je podnio ostavku i napustio KBC. No oko 22 sata kamionom obiteljske tvrtke došao je po svoje stvari iz ureda. I odnio je doslovce sve. Kutnu garnituru, fotelje, stol, krevet i zastor za tuš kabinu. Iznošenje namještaja fotografirao je djelatnik radiologije, koji je potom sliku objavio na društvenim mrežama.

- Dopustio sam mu da svoje stvari odnese iz ureda. Nisam znao što će odnijeti. Valjda je odnio ono što je njegovo - prokomentirao je Zubčić, vidno potresen bizarnom situacijom u ustanovi kojom upravlja.

No među onima koji su ga na odjelu podržavali saznaje se i da je predstojnik Salha zapravo podvrgnut linču jer je već neko vrijeme pokušavao uvesti reda na Zavod za radiologiju, što nekim liječnicima nije odgovaralo. Potpisnici peticije na 33 stranice iznijeli su niz optužbi i primjedbi na njegov rad, u kojima ga optužuju da zaposlenike zlostavlja, da im uskraćuje pravo na pauzu i slobodne dane, da im određuje dežurstva u nepovoljnim uvjetima, a najviše ga optužuju da je kriv za odlazak dvojice specijalista radiologije, koji su otišli raditi drugamo, pa je Zavod ostao na jednom docentu i prevelikom obujmu posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kažu da jedan radiolog mora raditi prijepodnevnu smjenu, CT dijagnostiku, ultrazvučne preglede te svu hitnu radiografiju za bolničke pacijente. U pismu i peticiji ogradili su se od mogućih grešaka u poslu.

- Odlazak dvojice docenata nije se odrazio na kvalitetu usluge jer smo odmah raspisali natječaj za zapošljavanje druga dva specijalista. Osim toga, oni nisu otišli iz naše bolnice zbog sukoba s dr. Salhom - rekao je ravnatelj Zubčić, koji je ipak bio primoran pozvati na odgovornost Salhu, inače svoga kuma i obiteljskoj prijatelja. Traženje ostavke Salhu je povrijedilo privatno i poslovno.

- Kao profesionalac, prvenstveno liječnik, ne želim komentirati medijske napise. Svoju profesionalnu karijeru izgradio sam na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, koju volim i smisao je mojeg stručnog i znanstvenog rada. Osobne stvari odnio sam uz prethodnu najavu i odobrenje ravnatelja. Svi ostali dijelovi teksta vezano uz objave na drugim portalima dio su netočnih i izmišljenih izjava onih koji su izjavu davali ili potpisnika objavljenog članka.Odluku o otkazu nisam donio ishitreno niti nepromišljeno već trezveno i nakon dovoljno promišljanja - rekao je Salha.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...