Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Doktoru Šimiću potvrdili dvije i pol godine zatvora za mito

None Foto: D.Pavletić

Uz zatvorsku kaznu Ognjen Šimić ne smije obavljati liječničku praksu u razdoblju od pet godina nakon što izađe na slobodu. Kaznu je Šimić odlučio služiti u BiH

Riječkom kirurgu Ognjenu Šimiću Vrhovni sud BiH izrekao je pravomoćnu presudu za primanje mita. Dobio je dvije i pol godine zatvora, a to je potvrdio i njegov sarajevski odvjetnik Nikica Gržić. Za Dnevni avaz odvjetnik je izjavio kako je u potpunosti potvrđena presuda Kantonalnog suda u Sarajevu iz prosinca 2010. Uz zatvorsku kaznu Šimić ne smije obavljati liječničku praksu u razdoblju od pet godina nakon što izađe na slobodu. 

Gržić je potvrdio kako je Šimić odlučito da će kaznu služiti u BiH. Zbog mita Šimića je Županijski sud u Rijeci 2008. godine osudio na devet godina zatvora, da bi Vrhovni sud godinu dana kasnije tu presudu preinačio osudivši pravomoćno Šimića na pet godina zatvora. Šimić je služenje kazne u Hrvatskoj izbjegao koristeći dvojno državljanstvo jer uz hrvatsku ima i putovnicu BiH.

Komentari (7)
  • Doktor..a prima mito...ne mogu to nikako povezati...onaj od neki dan doktor a izreže ženu u šizofreničnom napadu..zar nisu takva ponašanja rezervirana samo za nas neobrazovane SSS-ovce i nestručne!!?? kao i onaj doktor iz Slanograda isto...akademski obrazovan! Ja svaki dan mlatim ženu i kradem..da održim rejtin SSS neobrazovanog čobanina!!

    27. 4. 2011,   19:47
  • Liči malo na Koradea!

    27. 4. 2011,   20:56
  • Samo ne kužim zašto RH jednostavno ne poništi putovnicu i izbriše tog lika iz baze podataka

    27. 4. 2011,   21:58