Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dolački se predao nakon dva dana: Taksijem došao u zatvor

None Foto: Marko Prpić/Pixsell 9

Željko Dolački dva dana je bio nedostupan vlastima, za njim je nakon presude raspisana i tjeralica. U četvrtak navečer oko 22 sata taksijem je došao u Remetinec i predao se vlastima

Iako se najavljivalo da će se još poslijepodne javiti u remetinečki zatvor, Željko Dolački tek se oko 22 sata predao u zatvor u Remetincu nakon što je dva dana bio nedostupan vlastima, a za njim je bila raspisana i tjeralica. 

Dolački je u Remetinec stigao taksijem, nakon čega je ušao u zatvor, a tamo ga čeka uobičajena procedura. Za početak će biti sam u ćeliji, dok se ne procijeni njegovo psihofizičko stanje i dok se ne vidi s kim bi mogao dijeliti ćeliju. 

Odvjetnik Veljko Miljević rekao nam je nakon što se Dolački predao da je sretan što je vidio njegovu poruku preko medija i da je danas oko 15 sati prvi put kontaktirao s njim preko posrednika.

POLICAJAC BJEGUNAC U kožnoj jakni i s fudbalerkom Dolački se 'furao' na Gibsona

- Hvala Bogu, nije bio dovoljno šašav da izađe i dođe u Remetinec u 5 poslijepodne da ga čeka 30 ljudi s kamerama, od kojih mu baš svi ne žele dobro. Meni je potrebno radi zakonitosti i pravednosti daljnjeg odvijanja postupka da on bude tu pa makar platio cijenu  neosnovanog i neopravdanog odlaska u zatvor - rekao je Miljević na Z1 televiziji nekoliko minuta prije nego se Dolački predao.

Dolački u utorak nije bio na izricanju presude gdje su ga u odsutnosti nepravomoćno osudili na šest godina zatvora, a mora vratiti i 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata i novca. Nakon što ga nisu pronašli na njegovim adresama, za Dolačkim je raspisana i tjeralica. 

Komentari (97)
  • Ja cu se pojaviti kad ja hocu. Eto ti samarcine hrvatsko pravosudje i milicijo!

    8. 2. 2019,   01:40
  • Sigurno ima grc u zeludcu sad kad ide na robiju nesto slicno kao ja kad zagazim nogom u touringov bus na putu za njemacku..

    7. 2. 2019,   22:52
  • Dobit ce mjesec dana istraznom,ulozit zalbu i izaci van ko i Daruvarac,na to cilja Miljenic.

    7. 2. 2019,   22:19