Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dolački se javio odvjetniku: U Remetinec će se javiti večeras

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dolačkom je u utorak u 14:30 sati izrečena nepravomoćna presuda od šest godina zatvora zbog krađe novca i zlata iz njegova ureda u sjedištu krim policije u Heinzelovoj ulici. Za njim je u srijedu raspisana tjeralica...

Željko Dolački, suspendirani policajac u odsutnosti osuđen zbog krađe zlata i novca iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije, trebao bi se u četvrtak predvečer pojaviti u u zatvoru u Remetincu, doznaje se od njegova odvjetnika.

- Očekujem da će se u idućih sat vremena pojaviti u Remetincu - kratko je oko 17 sati Hini izjavio odvjetnik Veljko Miljević.

POLICAJAC BJEGUNAC U kožnoj jakni i s fudbalerkom Dolački se 'furao' na Gibsona

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni.

Kako Dolački nije nađen na poznatim adresama za njim je raspisana tjeralica.

Dolački je u utorak nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu i povrat 3,3 milijuna kuna, no kako se nije pojavio na izricanju presude izbjegao je odvođenje iza rešetaka.

Zagreb: Željko PrÅ¡a svjedočio na suđenju bivÅ¡em načelniku krim policije Željku Dolačkom POBJEGAO JE? Ako nije u Hrvatskoj: Dolačkog čeka i međunarodna tjeralica...

Obrazlažući presudu sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio sve za što ga je Uskok teretio u optužnici te da je sve potkrijepljeno iskazima svjedoka i vještaka.

Njegov odvjetnik ranije je rijekom dana rekao da ne vjeruje da je Dolački u bijegu.

Željko Pul, bivši načelnik Odsjeka za potrage, ispred zatvora u Remetincu poručio je u razgovoru za Novu TV svom bivšem kolegi Dolačkom da se preda i da je to najpametniji potez koji bi mogao napraviti.

Komentari (37)
  • Otisao van orocit na 6 godina

    7. 2. 2019,   17:59
  • Molim Vas,ja u HR kao lojalan građanin,nekažnjavan itd,ne mogu naći posao u struci,pa da mi netko kaže koju pilu da kupim i da ja prepilim neki sef i uzmem toliko,pa s guštom idem 6 godina u pržun.On te novce nikad vratit neće,kao ni svi kriminalci u Hr uglavnom,i boli ga briga.Nakon 4 godine će ga pustiti,a vjerojatno i prije,otići će u povlaštenu mirovinu i sprdati nam se svima,eto

    7. 2. 2019,   18:22
  • Jel stigel sve pospremiti?

    7. 2. 2019,   18:30