Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dolački se navodno skrivao na obiteljskom imanju u Lekeniku

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 7

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora

Željko Dolački u četvrtak oko 22 sata predao se u zatvor u Remetincu nakon što je dva dana bio nedostupan vlastima, a za njim je bila raspisana i tjeralica.  

Potraga za Dolačkim pokrenuta je nakon što se u utorak nije pojavio na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu koji ga je u odsutnosti nepravomoćno osudio na šest godina zatvora te povrat 3,3 milijuna kuna zbog krađe zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura iz policijskog sefa koji nikada nisu pronađeni.

Zagreb: Željko PrÅ¡a svjedočio na suđenju bivÅ¡em načelniku krim policije Željku Dolačkom OSUDILI GA ZBOG KRAĐE IZ SEFA Nisu ga našli: Policija raspisala tjeralicu za Željkom Dolačkim

Dolački je tvrdio da je u Zagrebu, a i u utorak je, kad mu je bila izricana presuda, supruzi rekao da ide u Zagreb, ali izgleda da je samo krug osoba od njegova najvećeg povjerenja znao gdje je, piše Jutarnji. Prema neslužbenim informacijama, navodno je bio na obiteljskom imanju u Cerju Letovaničkom.

Dolački je u Remetinec stigao taksijem, nakon čega je ušao u zatvor, a tamo ga čeka uobičajena procedura. Za početak će biti sam u ćeliji, dok se ne procijeni njegovo psihofizičko stanje i dok se ne vidi s kim bi mogao dijeliti ćeliju. 

VIDEO: STIGAO U REMETINEC Dolački se predao nakon dva dana: Taksijem došao u zatvor

Odvjetnik Veljko Miljević rekao nam je nakon što se Dolački predao da je sretan što je vidio njegovu poruku preko medija i da je jučer oko 15 sati prvi put kontaktirao s njim preko posrednika.

- Hvala Bogu, nije bio dovoljno šašav da izađe i dođe u Remetinec u 5 poslijepodne da ga čeka 30 ljudi s kamerama, od kojih mu baš svi ne žele dobro. Meni je potrebno radi zakonitosti i pravednosti daljnjeg odvijanja postupka da on bude tu pa makar platio cijenu  neosnovanog i neopravdanog odlaska u zatvor - rekao je Miljević na Z1 televiziji nekoliko minuta prije nego se Dolački predao.

Komentari (21)
  • kako da se onda čovjek obrati policiji ili bilo kojoj instituciji? Dolački koji je bio na čelu krim policije krade, Mislav Merkaš koji je bio na čelu odjela suzbijanja prostitucije primao mito od makroa i spavao s prostitutkama. I kad se čovjeku nešto desi i kad treba pomoć institucija naravno da neće ići ništa prijaviti nego će radije šutjeti jer svi znamo koliko je korupcije u policiji i sudstvu. Ne razumijem zašto uopće netko ide raditi kao policajac ako radi upravo suprotno odnosno ako je lopov? Svaki dan mi se gadi jer se ništa ne popravlja i sve ide na gore i gore.

    8. 2. 2019,   18:56
  • Očito policija ne zna za to imanje, nisu pilu tamo tražili, zašto bi njega.

    8. 2. 2019,   15:55
  • Sigurnost i povjerenje

    8. 2. 2019,   17:48