Obavijesti

News

Komentari 309

Objavili nalaz: Matteo Ružić je umro od astme i srčane mane

Objavili nalaz: Matteo Ružić je umro od astme i srčane mane
11

Stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku obrazložili su obdukcijski nalaz nesretno preminulog Mattea Ružića. Kujundžić je kazao da je tražio oca dopuštenje da objave nalaze obdukcije

VIDEO

 

Stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku obrazlažu rezultate obdukcije Mattea Ružića! Više na http://bit.ly/2MncKSg Reporterka: Monika Menčik

Posted by 24sata on Monday, 20 August 2018

Stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku obrazložili su obdukcijski nalaz nesretno preminulog Mattea Ružića. Kujundžić je kazao da je tražio oca dopuštenje da objave nalaze obdukcije.

Mladić je preminuo od prethodnog postojećeg astmatskog bronhitisa, i neprepoznate srčane mane, a koje su zajedničkim skupnim djelovanjem dovele do nagle smrti, obrazložili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Utvrđeno je da je Matteo preminuo zbog astmatskog bronhitisa i neprepoznate srčane mane, točnije mane krvnih žila koji su zajedno doveli do nagle smrti koja je i konstatirana po mrtvozorniku koji je uputio tijelo na obdukciju. Neki nalazi još nisu gotovo, ali ovo je preliminarno izvješće - rekli su.

Doktorica Gruba iznijela je vremenski tijek postupanja Hitne pomoći, a ministar Kujundžić je istaknuo kako Matteu nitko ne bi mogao pomoći da je bio bilo gdje na svijetu.

Na pitanje može li se reći je li srčana mana kod Mattea Ružića bila urođena, dr. Petrovečki je odgovorila: "Postojala je već prije. Kod mlađih ljudi ona se može kompenzirati. Organizam može ne pokazivati simptome postojanja bolesti."

- Ne bi mogao izbjeći sudbinu. Znači sudbinski tijek bolesti - kazala je Petrovečki.

Neki nalazi još nisu gotovi, ali ovo je preliminarno izvješće, kazali su, a Kujundžić je dodao da u konkretnom slučaju bez nalaza toksikologije i histologije, ne može se izricati zaključak.

- Ubrzali smo postupak zbog interesa javnosti - rekao je Kujundžić.

- Od prvog trenutka smo govorili da ako bude nefunkcioniranja sustava, ako je sustav zatajio, da ću dati ostavku što je normalno i moralno - rekao je na početku konferencije Kujundžić i kasnije dodao kako sustav Hitne pomoći u Hrvatskoj funkcionira izvrsno.

Kujundžić je najavio edukaciju djece u školama što činiti kada nađu čovjek bez svijesti. Kaže da su već nabavili lutke. Djecu će naučiti i reanimirati. 

Na pitanje je li 27 minuta do dolaska liječnika puno, Kujundžić je kazao da većina europskih zemalja ni nema toliko liječnika u Hitnoj pomoći.

- U brzini moramo napraviti popravak. imati što biše timova koji će što prije doći, s liječnikom ili bez - rekao je.

Ravnateljica Hitne u suzama: Ne dižite hajku na 'hitnjake'

Doktorica Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. se rasplakala i kazala da nije fer da se digla hajka na 'hitnjake' i da ćemo na taj način ostati bez svih, i liječnika i ostalog medicinskog osoblja.

'Prošlo je sedam dana, a ja još nisam dobio nikakve odgovore'
'Prošlo je sedam dana, a ja još nisam dobio nikakve odgovore'

Zbog smrti mladića iz Zaprešića pozivalo se i na smjenu ministra zdravstva Milana Kujundžića, a premijer Plenković rekao je u ponedjeljak kako se iz onoga što je vidio ne može  govoriti o objektivnoj odgovornosti koja bi dotaknula ministra.

- Ministar radi svoj posao. Zalagat ću se u politici i kao predsjednik Vlade i kao čovjek da ne dopuštam hajku na ljude, u ovom slučaju na ministra - dodao je.

Građani Zaprešića sastali su se u ponedjeljak i sa gradonačelnikom Željkom Turkom kojem su iznijeli zahtjeve o organizaciji Hitne pomoći u Zaprešiću.

'Nitko od odgovornih nije nas zvao, nije nam izrazio sućut'
'Nitko od odgovornih nije nas zvao, nije nam izrazio sućut'

- Predali smo gradonačelniku naše zahtjeve na 25 stranica, oni su konstruktivni i imaju smisla. Gradonačelnik je obećao da će se u roku od sedam dana sastati sa županom i iznijeti mu sve naše, ali i svoje prijedloge. Spreman je sufinancirati dodatnog liječnika samo za naše područje. Nadamo se da će nakon ovoga doći do promjena - kazao je Marin Rogić za N1.

Također su tražili i tim koji će biti na raspolaganju tom liječniku, da se popiše broj svih korisnika, da se u obzir uzmu i štićenici domova.

- Tražili smo da grad uvede nadstandard, što je izvedivo - kaže Rogić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 309
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag