Obavijesti

News

Komentari 50

Dolaze s prostrjelnim ranama, ali ne kažu kako su ih zaradili...

Dolaze s prostrjelnim ranama, ali ne kažu kako su ih zaradili...
1

Nekoliko propucavanja je, priča se na ulici u Splitu, međusobno povezano. Posljednji incident te skupine zabilježen je proteklog vikenda na Čiovu

VIDEO

Prava epidemija (samo)ranjavanja zavladala je na širem splitskom području. Prošlog ponedjeljka popodne je tako Jozo Čabraja (28) stigao na Hitnu pomoć s ranom od vatrenog oružja u području abdomena.

Doveli su ga oko 16.50 sati poznanici, a splitski liječnici su sanirali ozljedu koja je lakše naravi pa je Čabraja pušten kući. Inspektorima, koji su odmah pozvani, kazao je kako se sam ozlijedio dok je nešto pokušavao s pištoljem, u Kaštelima, zaboravivši da je metak u cijevi. Oružje nije pronađeno, čini se da ga je 28-godišnjak bacio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:55

Službeno, iz splitske PU potvrdili su nam kako kriminalistička obrada slučaja traje. Navodno im je malo sumnjivo što mladić ima i nekakvu ozljedu na lijevoj ruci pa sumnjaju u istinitost njegovog priznanja.

Skloniji su povjerovati da je netko pucao u njega dok je bio u automobilu, ozlijedivši mu istim streljivom lijevu ruku te okrznuvši stomak. Tim prije jer je u tijeku ponovljeno suđenje u kojem je Čabraja optužen za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša.

Zločin se dogodio u lipnju 2014. godine, a Čabraja je bio osuđen na 13 godina zatvora. No, tu presudu splitskog Županijskog suda ukinuo je Vrhovni sud i vratio predmet na ponovno suđenje. Kako je u međuvremenu optuženi mladić proveo maksimalno zakonom moguće vrijeme u pritvoru (tri i pol godine), tako nastavak postupka čeka na slobodi.

Giljanoviću izrešetali Mercedes dok su mu djeca spavala u kući
Giljanoviću izrešetali Mercedes dok su mu djeca spavala u kući

Još nekoliko propucavanja je, priča se na ulici, međusobno povezano. Posljednji incident te skupine je zabilježen je proteklog vikenda na Čiovu. U noći sa subote na nedjelju u Okrugu Gornjem je nekoliko hitaca pogodilo parkirani Mercedes u vlasništvu supruge Ivana Giljanovića (38).

Nadimkom Giljo, svojedobno osuđen za kamatarenje, već je devet mjeseci u bijegu od pravosuđa. Glavni je osumnjičeni za ranjavanje Marka Bekavca (29) u kafiću Clo u Splitu 1. svibnja prošle godine. Stari znanac policije Bekavac je ranjen i početkom prosinca na Visokoj u Splitu. Na njega je zapucano dok je sjedio s djevojkom u automobilu. Pogođen je u vrat, no srećom je zadobio samo lakšu ozljedu.

No krenimo redom: koji dan prije Čabraje je u Solinu je u koljeno propucan Tomislav I. (39). Upravo je izašao iz vježbaonice Guliver, udaljene niti stotinjak metara. Kako je Tomislav iz Zagreba, nije se sjetio varijante sa samoranjavanjem, netko je ispalio nekoliko streljiva u njega, čini se suvozač iz automobila koji je odmah nestao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:57

Također u Solinu, koncem prošle godine, u potkoljenicu je pogođen Ante P. (29). Navodno su na njega pucala dvojica s motocikla na Širini. Slobodna Dalmacija je pisala o samoranjavanju, ali dvije ozljede nisu išle u prilog toj teoriji. Nije pronađeno oružje, niti je dovršena kriminalistička obrada, službeno barem. Međutim, istražitelji na ovim slučajevima su nam potvrdili kako smatraju pucnjave (ili barem veći dio) posljednjih mjeseci obračunima unutar iste skupine.

Ante P., iako nema kriminalni dosje, često se viđao u društvu Gilje prije njegovog bijega, a čak su i rodbinski povezani. Također, svjedoci te policajci na terenu povezuju Antu i Tomislava kao, u najmanju ruku, dobre poznanike. No, ništa više od toga nisu dosad uspjeli dokazati. Policija pokušava izvršiti 'pritisak' na terenu, rezultat je nedavna (pogrešna) intervencija u jednom splitskom kafiću kada je umalo 'platio' Toni Čavka, sin izbornika Hrvatske reprezentacije dizača utega Boška Čavke. Automobil mu je oštećen u pretrazi, a tek kada je pokazao osobnu policija je odustala od postupanja.

Razlog? Nitko nam iz PU splitsko-dalmatinske to nije mogao službeno potvrditi, no Toni fizički neobično sliči na mladića blisko povezanog s likovima iz ovih obračuna...

Pucali po Kaštelima: Policija je uhitila petoricu, našli im oružje
Pucali po Kaštelima: Policija je uhitila petoricu, našli im oružje

U splitskoj bolnici su posljednjih mjeseci naviknuli na pacijente s ozljedama od vatrenog oružja. Koji dan prije Božića u Kaštel Gomilici je ranjen Ante G. (39). Bivšeg vlasnika kafića, osuđenog svojedobno zbog dva pokušaja ubojstva (smirivao je nered u svom narodnjačkom klubu u Kaštelima zapucavši iz pištolja), pogodili su dok se vozio sa suprugom u svom vozilu Renault Kangoo.

Ranjen je u ruku i nogu. Bijeli automobil s atentatorima je nestao, a Ante se dovezao do Hitne u Kaštelima, te je potom prebačen u splitsku bolnicu.

Niti jedan od nabrojanih slučajeva nije riješen. Dok meci lete na sve strane, iz splitske policije redovito informiraju o akcijama u prometu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...