Obavijesti

News

Komentari 9

Došlo 8000 šarenih maškara: Spektakl Riječkog karnevala

Došlo 8000 šarenih maškara:  Spektakl Riječkog karnevala
9

Čak 102 vesele tematske skupine nasmijale su okupljeno mnoštvo. Bilo je tu svega, od Bollywooda i Vrtuljka Istambula, pa sve do Eskima, Pink Phantera, Svinjokolje...

VIDEO

U nedjelju je pod zubatim suncem više tisuća maškaranih gostiju i domaćina Rijeke obilježilo 30 godina održavanja Riječkog karnevala. Točno 102 grupe formirale su šareni mimohod oko šireg centra Rijeke. 

Prva grupa je kao i uvijek bila počasna, Meštar Toni s kraljicom karnevala i Riječkim mažoretkinjama. Za njima su uslijedile vesele grupe iz Italije, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Gradišćanski i Mađarski Hrvati, skupine iz cijele Hrvatske, a najviše njih iz Rijeke i okolice. 

Vesele tematske skupine nasmijale su okupljeno mnoštvo, bilo je tu Bollywooda, Vrtuljka Istambula, Eskima, Pink Phantera, Svinjokolje, a skupina iz Kaštel Kambelovca prikazala je ministra Željka Jovanovića kao Grgura Ninskog. 

Pratite Riječki karneval UŽIVO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povorka je krenula s putničke Obale (Riva Boduli) preko Delte i Korza pa opet na obalu, start je bio u 12,30, a finale se očekuje u 20 sati, kada će se spaliti pust na Adamićevom Gatu. 

Neke procjene govore da se ove godine okupilo preko 8000 maškara, no taj broj uvijek varira jer se veslim skupinama pridružuju i prolaznici. 

Prije same povorke predstavnike grupa primio je riječki gradonačelnik Meštar Toni i njegov pomoćnik Vojko Obersnel, razmjenili su darove i krenuli u veselicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a