Obavijesti

News

Komentari 6

Dolazimo već 44 godine, a u Vodicama smo kao kod kuće...

Dolazimo već 44 godine, a u Vodicama smo kao kod kuće...
3

Anita Franin Pečarica otkrila je i da je bračni par Vodice preporučio svojim mnogobrojnim prijateljima i rodbini te da su svi već bili u tom turističkom gradiću sjeverno od Šibenika...

VIDEO

Upoznala sam ih. Kažu mi da su kod našli svoj mir i da se uvijek osjećaju kao da su došli doma, rekla je Anita Franin Pečarica, direktorica ureda Turističke zajednice Vodice.

Osvrnula se tako na bračni par Bucher koji u Vodicama ljetuje od 1974., dakle već 44 godine. U četvrtak su ih nagradili zahvaljujući projektu Program vjernosti koji tamošnja turistička zajednica provodi zadnje četiri godine. Naime, sve dugogodišnje goste od sada nagrađuju zahvalnicom i košarom punom domaćih proizvoda u kojoj se mogu naći vino, suhe smokve, pekmezi te majica s natpisom Vodice i razne brošure o mjestu.

- Prvi izbor još prije 44 godine bio nam je hotel Olympija. Tamo smo igrajući tenis upoznali Marijana Jankovića, s kojim smo razvili duboko prijateljstvo te postali i kumovi. Od tada stalno dolazimo s jedinim prekidom tijekom ratne faze - rekla je Brita Bucher portalu infovodice.com. Dodala je da je njoj i suprugu cilj svladati hrvatski jezik te isti naučiti unuke.

Anita Franin Pečarica otkrila je i da je bračni par Vodice preporučio svojim mnogobrojnim prijateljima i rodbini te da su svi već bili u tom turističkom gradiću sjeverno od Šibenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Korak po korak i naučit ćemo vaš jezik. Bio bi i red jer kad ovdje dolazimo kao da dolazimo doma. Stekli smo brojne prijatelje sve do Sovlja - istaknula je Brita koja obožava naš krajolik, a njoj i njezinu mužu najdraži su izleti brodićem po vodičkom arhipelagu. Posljednjih 20-ak godina bračni par boravi u Villi Katarini na ulazu u Srimu kod Ive Radovčića.

- Fantastični su gosti. Mi uglavnom i imamo stalne goste jer želimo stvoriti obiteljsku atmosferu te im pružiti domaći ugođaj - naglasio je Ive.

Iz turističke zajednice također poručuju kako su dugogodišnji gosti zapravo svjedoci promjena koje se događaju u gradu i njihov najbolji orijentir.

- Pitamo ih kako im se sviđa sve što napravimo, inzistiramo da nam kažu što je dobro, a što nije i onda s obzirom na njihovo mišljenje radimo nove sadržaje ili mijenjamo postojeće. Za ovaj austrijski par mi je posebno drago što su dobili nagradu jer ih već svi domaći prepoznaju na ulici, znaju ih čak i ribari. Mogu reći da nas vole, a volimo i mi njih te sve činimo da se osjećaju kao kod kuće. Zato su u više prilika i naglasili da ih u Vodice najviše vuku ovdašnji ljudi i osjećaj bliskosti koji imaju sa svima - rekla je Franin Pečarica. Pozvala je hotelijere i iznajmljivače da joj javljaju za sve dugogodišnje goste.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag