Obavijesti

News

Komentari 25

Dom zdravlja u Kaštel Starom 30 dana neće primati pacijente

Dom zdravlja u Kaštel Starom 30 dana neće primati pacijente

Nedopustivo: Kaštelani ljeti ne smiju zatrebati rendgen i UZV jer nema radiologa koji bi takva snimanja obavili. I kad ima liječnika radiologa, RTG uređaj vrlo je često u kvaru

VIDEO

Od kada je dr. Joško Biliškov otišao u mirovinu, Dom zdravlja u Kaštel Starom već godinu i pol dana nema liječnika radiologa.

Zbog toga na povremene smjene u Kaštela, grad od gotovo 40.000 stanovnika, dva puta tjedno dolaze liječnice iz Omiša i Trogira. Tijekom ljeta nema ni toga jer je vrijeme godišnjih odmora, pa na odjelu za RTG i UZV piše kako neće raditi od 19. srpnja do 19. kolovoza. A ljeti nisu tu samo Kaštelani nego i mnogi turisti.


- Moja majka dobila je uputnicu od obiteljske liječnice da hitno ode snimiti vrat i rame s obzirom da ju je ukočilo. U Kaštelima smo naišli na zatvorena vrata i sad nam jedino ostaje vidjeti hoće li nas primiti u obližnjem Solinu ili će na listu čekanja u splitsku bolnicu. Ionako se sve raspada, taj rendgen u Kaštelima povremeno ni ne radi, pa se stvaraju silne gužve. A ovako ispada da te ljeti ne smije niti zaboljeti. Tako nas tjeraju ili da idemo na Hitnu, ili na listu čekanja u bolnicu, ili da otvorimo novčanik kod privatnika. Situacija je suluda, ništa ne funkcionira, plaćaš zdravstveno i dopunsko, a kad ti treba ta usluga, ne možeš je dobiti – ogorčena je Kaštelanka koja je prošli četvrtak pratila 73-godišnju majku do liječnika.

Ljudi s kojima smo porazgovarali u Domu zdravlja kažu nam kako je potpuno rasulo sustava i da svi rade koliko mogu, ali ovakvo stanje nije do liječnika jer ih - nema. I kad netko konačno prođe specijalizaciju, u Dom zdravlja nitko ne želi doći raditi jer mladi liječnici obično imaju veće ambicije pa traže posao u KBC-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


- To što nema radiologa, to treba pitati ministarstvo i ravnatelja domova zdravlja naše županije. Netko je liječnicama na povremenim zamjenama potpisao godišnji, a nije našao zamjenu. No naposlijetku, i te liječnice moraju na godišnji, one rade koliko mogu – kazuje nam sugovornica iz Doma zdravlja Kaštela koja je željela ostati anonimna.

Pokušali smo kontaktirati Dragomira Petrica, ravnatelja županijskog Doma zdravlja, no komentar nismo uspjeli dobiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.