Obavijesti

News

Komentari 13

Domagoj dotrčao na kat kuće u plamenu: 'Duje, brate, di si?!'

Domagoj dotrčao na kat kuće u plamenu: 'Duje, brate, di si?!'
5

POŽAR U DUĆAMA Mirisna svijeća je pala na krevet u sobi. Mislili su da su sve ugasili, no mali žar je prerastao u buktinju. Susjede su probudili buka i sirene

VIDEO

Čuli smo vrisku, dernjavu, pucketanje i nakon toga udarac u prozor. To je šogorov sin Domagoj razbio ‘škure’ na prozoru i vikao da se probudimo, još pod dojmom ispričala nam je Damirka Prlić iz Duća kraj Omiša.

Njezin suprug i teško opečeni Ivan (50) dva su brata koja dijele kuću na adresi Put stare Duće 14, gdje je u noći na ponedjeljak oko četiri ujutro izbio požar.

Ivan ima teške opekline obje šake, glave i vrata, dok je njegov sin Domagoj (27) zadobio opekline obaju stopala, nogu, glave i vrata. Obojica su hospitalizirani na Jedinici intenzivnog liječenja na Križinama gdje bi trebali ići na operaciju.

Čim je shvatio da kuća gori, Domagoj je iz prizemlja, gdje ima sobu, samo u boksericama i bos dotrčao na kat.

- Utrčao je u sobu 16-godišnjeg brata koja je gorjela i vikao: ‘Brate, brate!! Di si, di si?!’. On i otac Ivan pokušali su ga napipati na krevetu, ali on nije bio u svojoj sobi, nego je zaspao kod sestre u susjednoj sobi. Moj suprug počeo je vikati Domagoju da izlazi iz kuće, da će živ izgorjeti - rekla je Damirka. Doslovno su preko noći ostali bez svega.

Jutros planula kuća u Dućama kod Omiša: Opečeni otac i sin
Jutros planula kuća u Dućama kod Omiša: Opečeni otac i sin

Ni sama ne zna kako su 16-godišnjak i njegova 14-godišnja sestra izašli iz te druge sobe, koja jedina nije izgorjela. Njihova majka nije bila kod kuće jer je radila noćnu.

- Domagoj je jedan tako vrijedan i požrtvovan dečko. Ma on nije dvojio ni sekunde, takav je adrenalin bio u njemu. I kasnije, kad je tu stajao, nije bio uopće svjestan vlastitog stanja. Kao ni njegov otac Ivan. Sjećam se u tom metežu, kad je sve pogašeno, kad je sve završilo, samo je stajao u šoku i rekao mi: ‘Damirka, zapali mi cigaretu i stavi mi je u usta jer ja ne mogu’ – prepričava nam Damirka na rubu suza u nevjerici gledajući u kuću u kojoj nije ostalo baš ništa.

Kako nam kaže, svemu je kriva mirisna svijeća koja je pala na krevet u sobi Domagojeva mlađeg brata. On i sestra bili su u toj sobi i sve su ugasili, barem su tako mislili, te su otišli u njezinu sobu, gdje su zaspali. No nekoliko sati kasnije mali žar se pretvorio u buktinju. Službene potvrde takve verzije priče još nema jer je policijski očevid na terenu još trajao.

- I pas je izgorio. Ona je lajala, možda ih je pokušavala probuditi, sva dlaka joj je bila spaljena, njuška, šape... Preuzeli su je iz azila veterinari, ne znam je li živa – priča Damirka. Dodaje kako se njezin suprug, Ivanovi suborci i prijatelji već organiziraju da što prije očiste i počnu obnavljati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa