Obavijesti

News

Komentari 4

Donald Trump će govoriti o krizi na američkim granicama

Donald Trump će govoriti o krizi na američkim granicama
1

Sve veće američke televizijske kuće prenosit će govor, pa će demokrati, koji tvrde da će zid biti skup, neučinkovit i nemoralan, morati tražiti jednaku minutažu

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump poručit će u obraćanju Amerikancima u utorak da "kriza" na američkoj granici s Meksikom zahtijeva izgradnju zida, ne bi li osigurao potporu demokrata i javnosti za svoje predizborno obećanje zbog kojeg je savezna vlada blokirana već 18 dana.

Trumpov govor iz Ovalnog ureda, predviđen u 21 sat po mjesnom vremenu (3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu), bit će njegov najnoviji pokušaj da uvjeri demokrate da prihvate njegov plan izgradnje čelične prepreke na američkoj južnoj granici kojim želi zaustaviti pritjecanje droge i ilegalnih migranata.

Sve veće američke televizijske kuće prenosit će govor, pa će demokrati, koji tvrde da će zid biti skup, neučinkovit i nemoralan, morati tražiti jednaku minutažu. CNN je kazao da će im omogućiti da odgovore Trumpu, a druge mreže još se nisu izjasnile.

Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je u televizijskim intervjuima u utorak ujutro da će Trump u govoru objasniti Amerikancima da na južnoj granici postoji "humanitarna i sigurnosna kriza".

Naglasak na krizu dolazi u trenutku kada Trump razmišlja o tome da proglasi izvanredno stanje u zemlji kako bi zaobišao Kongres i izgradio zid bez njegova odobrenja.

Pence nije kazao je li Trump već odlučio da će to učiniti niti je li Bijela kuća razmotrila sve pravne implikacije takve odluke, koja bi vjerojatno odmah završila na sudu.

"Vjerujemo da to možemo riješiti kroz zakonodavni proces", rekao je za CBS.

Demokrati su odbacili Trumpov zahtjev da odobre 5,7 milijarda dolara za izgradnju zida. Zbog toga su propali pregovori o financiranju vlade pa je nekoliko vladinih agencija moralo prekinuti s radom, a 800.000 javnih službenika na prisilnom je kolektivnom odmoru ili rade bez plaće. Trump je rekao da bi blokada vlade mogla potrajati mjesecima ili čak godinama.

Trump će u četvrtak posjetiti granicu s Meksikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke