Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Donald Trump je pomilovao purane za Dan zahvalnosti

None Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Donald Trump je pred uzvanicima i brojnim novinarima u vrtu Bijele kuće pomilovao dva purana, Kruh i Maslac, poštujući običaje obiteljskog praznika tijekom kojega u zemlji sve staje

Donald Trump je u utorak iskoristio običaj predsjedničkog pomilovanja purana uoči Dana zahvalnosti kako bi se narugao omiljenim političkim protivnicima u vezi s mnogim temama.

"Maslacu, želim ti puno sreće i ovime ti dajem potpuni oprost!"

Donald Trump je pred uzvanicima i brojnim novinarima u vrtu Bijele kuće pomilovao dva purana, Kruh i Maslac, poštujući običaje obiteljskog praznika tijekom kojega u zemlji sve staje.

Dva purana će svoje dane mirno završiti u kampusu Virginia Techa, 400 km južno od Washingtona.

Predsjednik se u toj prigodi našalio u vezi s postupkom opoziva pokrenutog protiv njega i narugao demokratskom zastupniku koji vodi istragu.

"Nasreću, Kruh (Bread) i Maslac (Butter) uzgojeni su kako bi bili mirni u svakoj situaciji, što je veoma važno jer su već primili nalog da se pojave u podrumu Adama Schiffa", govoreći o tajnim saslušanjima svjedoka koje je provodio predsjednik Obavještajnog odbora američkog Zastupničkog doma.

Newyorški milijarder se usto poigrao s dvostrukim značenjem engleske riječi "turkey" (puran i Turska), narugavši se optužbama demokrata da je odveć popustljivi prema turskoj vlasti.

Najposlije se našalio i s medijima koje redovito optužuje da potiču "lov na vještice" kojemu je on na meti, rekavši da će taj dan novinarima ostati u lijepom sjećanju jer su "purani veoma bliski strvinarima".

Dan zahvalnosti se u Sjedinjenim Državama obilježava četvrtog četvrtka u studenome. 

 

Komentari (2)
  • Treba Melaniji dat purana...

    27. 11. 2019,   06:29
  • To je jedan praznik koji spada u najvece njihove praznike i sluzbeno poslije njega pocimaju bozicni dani

    26. 11. 2019,   23:47