Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Donald Trump: Ubrzo ćemo potpisati sporazum s Kinom

None Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL

U nedjelju, nakon šest dana pregovaranja između dviju najsnažnijih ekonomija svijeta, američki je predsjednik ocijenio da je u raspravama postignut 'znakoviti napredak'

 Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je izjavio da će se uskoro sastati s kineskim predsjednikom Xijem Jinpingom kako bi potpisali sporazum i okončali trgovinski spor koji se ispriječio između dviju zemalja.

- Uskoro ćemo se sastati na summitu kako bi potpisali (sporazum). Nadam se da ćemo to učiniti, jer smo vrlo, vrlo blizu sporazuma -rekao je Trump koji je prošli tjedan najavio susret s kineskim čelnikom u ožujku.

U nedjelju, nakon šest dana pregovaranja između dviju najsnažnijih ekonomija svijeta, američki je predsjednik ocijenio da je u raspravama postignut 'znakoviti napredak' te da će produljiti rok za dogovor i iza 1. ožujka.

Trump je u nedjelju na Twitteru objavio napredak oko nekih važnih strukturalnih problema, poput zaštite intelektualnog vlasništva, transfera tehnologije, poljoprivrede, usluga i ostalih pitanja.

- Zbog toga ću odgoditi povećanje carinskih nameta koji su bili predviđeni za 1. ožujka - poručio je Trump.

Washington i Peking su u carinskom okršaju bili mjesecima tijekom prošle godine, no krajem 2018. Trump i kineski predsjednik Xi Jinping dogovorili su primirje od 90 dana, dok se vode trgovinski pregovori.

Komentari (5)
  • kina je moćna i sada trump zeli bit dobar s njima

    25. 2. 2019,   22:11
  • Kad se nemoze diktirati, onda se pregovara. Shvatili ste i to, shvatiti cete i vise.

    25. 2. 2019,   20:03