Obavijesti

News

Komentari 71

Procurili mailovi: Rafineriju u Sisku će zatvoriti dogodine?

Procurili mailovi: Rafineriju u Sisku će zatvoriti dogodine?
1

Stožer za obranu rafinerije poziva Vladu RH i sve institucije na ubrzanu aktivnost, razgovore i pregovore, te i dalje stoji na braniku energetske stabilnosti i neovisnosti Republike Hrvatske

VIDEO

Stožer za obranu Rafinerije Sisak je obavijestio medije kako kažu o "novom vidu pritiska na radnike rafinerije nafte u Sisku".
- Dok su radnici koristili godišnje odmore, u Ini su pojedine službe radile punom parom. Samo 23 dana nakon zatvaranja postrojenja FCC u Sisku, donesen je prijedlog odluke za konačno zatvaranje rafinerije u Sisku. Iako su prezentiravši ovakav "krnji" način rada rafinerije tvrdili da će osigurati budućnost rafinerije do najmanje 2022. godine i usprkos tome što su prezentirali da ovaj način rada donosi dobit, ostvaruju se predviđanja Stožera. Radi li se o sustavnom neznanju  ili ipak o realizaciji dugo planiranih aktivnosti i neprijateljskom preuzimanju Ine od strane MOL-a? Navode se, u dostupnim nam podacima elektronske pošte, dva moguća scenarija u razdoblju od 5 mjeseci - kažu u Stožeru. 

Stožer stoga upozorava i javno pita:
- Da li je Vlada Republike Hrvatske upoznata sa ovim planovima i skorim donošenjem odluke, ili mađarski Mol bez znanja partnera samostalno donosi jednostrane odluke, unatoč hrvatskim predstavnicima u upravi? 
- Ako je Vlada RH upoznata sa ovim planovima, znači li to da je odustala od rafinerije u Sisku i od otkupa dionica Ine, a savjetnici su samo još jedan u nizu načina za pranje novca?
- Zašto Vlada RH ne želi primiti predstavnike Stožera, poslušati i proučiti podatke koje posjeduju, a koji nedvojbeno ukazuju kako se radi o manipulacijama u poslovanju rafinerije u Sisku?
- Pet godina upozoravamo, predvidjeli smo sve planove i poteze MOL-a. Zašto nas Vlada RH ne vidi kao ozbiljne partnere u borbi za opstojnost INA-e i opstojnost energetske neovisnosti u cjelini? 

- Stožer za obranu RNS je u veljači i ožujku mjesecu ove godine upozoravao u više navrata kako će obustava rada najprofitabilnijeg postrojenja u rafineriji ubrzo dovesti do zatvaranja cijele rafinerije u Sisku, što se ovim dopisima i potvrđuje. Odluka nije donesena i nije još kasno za zauzeti državnički stav, a Vlada RH još može pokazati da je ravnopravni partner sa drugim suvlasnikom Mol-om.Unazad skoro pet godina Stožer iz Siska upozorava o svim nepravilnostima unutar najveće nacionalne kompanije. Danas, godinama poslije, mi smo pred realizacijom izvoza hrvatske nafte, pred gašenjem rafinerijske prerade u RH, a u konačnici i gubljenju energetske neovisnosti naše Domovine. Stožer za obranu RNS poziva Vladu RH i sve institucije na ubrzanu aktivnost, razgovore i pregovore, te i dalje stoji na braniku energetske stabilnosti i neovisnosti Republike Hrvatske - kažu. 

O svemu se oglasila Ina:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rafinerija nafte Sisak generira stotine milijuna kuna gubitaka i takvo stanje nije održivo. Međutim, nikakve nove odluke nisu donesene. Ako bilo kakva odluka vezana uz budućnost rafinerije bude donesena, pravovremeno i na odgovoran način ćemo obavijestiti sve uključene strane - priopćili su.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...