Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Donirala bubrege mrtvog sina (1) i spasila ženi život

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Liječnici su za Lori Smith koja je dvije godine bila na dijalizi našli bubrege dječačića koji se utopio, no njegova majka isprva nije htjela dati organe...

Lori Smith (35) iz Southamptona dvije godine je odlazila u bolnicu na dijalizu. Imala je ozbiljnih problema s bubrezima i mislila je da neće uspjeti doživjeti kako njezina kći Keira odrasta u prekrasnu mladu ženu. Hitno joj je trebala transplantacija. No jednog dana poziv iz bolnice učinio ju je najsretnijom majkom na svijetu. Liječnici su pronašli dva bubrega koja će transplantirati Lori. Donator je bio maleni dječak Kailin Tucker (1) koji se utopio i preminuo. Dječak je u kolovozu 2008. godine pao u bakin bazen i utopio se. Proglašen je mrtvim dok su ga dovezli u bolnicu, no njegovo srce počelo je ponovno kucati nakon 45 minuta, ali mu mozak nije uopće radio.
- Isprva nisam željela da organe mog sina nekome daju tek tako. Bila sam shrvana. No odlučila sam da ta žena dobije bubrege moga Kailina te da tako nastavi normalno živjeti - ispričala je Sasha, majka preminulog dječaka. Operacijom su Kailinove organe transplantirali Lori gdje su se oni nastavili razvijati. Dvije majke namjeravaju se ovih dana naći i porazgovarati o svemu.

Komentari (2)
  • Taman će u pedesetima imati zdrave mlade bubrege.

    11. 2. 2009,   10:17
  • kako tužno,a najvećim djelom humano! dok čitaš tekst,zapitaš se....

    11. 2. 2009,   10:32